Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Isak Snaer Thorvaldsson öppnar upp om viktproblemen

Eliteserien

Rosenborgs islänning Isak Snaer Thorvaldsson öppnar upp.
21-åringen har haft viktproblem.
- Jag lägger lätt på mig, säger han till TV 2.

Foto: Eirik Grønning/Rosenborg.

Viktproblem inom fotbollen är ofta ett tabubelagt ämne. Normen är att spelarna ska var vältränade och slanka.

Så har det inte varit för Isaek Snaer Thorvaldsson, 21, som inför den här säsongen gått från Breidablik till Rosenborg BK. Mittfältaren berättar i en intervju med norska TV2 att han lätt lägger på sig vikt och första gången han noterade det var 2020, under covidpandemin.

- De flesta spelarna är tunna och lätta på fötterna, men det finns spelare som kämpar med vikten och som inte pratar om det. Det är givetvis väldigt personligt, men jag är öppen och snackar om det. Det är en del av spelet, att hålla sig i form. Folk ska vara bekvämna i sina kroppar, men i en fotbollsmiljö är det press. Det gör mig ingenting, jag gillar press, säger han till TV 2.

Annons

Inför förra säsongen flyttade islänningen från Norwich till Breidablik och Thorvaldsson erkände att han var tung när han kom till toppklubben i sitt hemland. Supportrar till andra lag hånade dessutom honom genom att sjunga om keto-dieter. Därtill blev 21-åringen varnad av lagkamrater för sitt matintag.

-  I slutet av säsongen ville jag göra något roligt. Det var första gången det var första gången som vi hade ett fat som trofé, så jag åt pizza från fatet. Det var en lagkamrat som sa att jag måste vara försiktig med kolhydraterna. Då svarade jag med att jag var mästare och kunde göra som jag ville.

Thorvaldsson vill samtidigt poängtera att hans styrka är kroppen, som han i år ska använda på bästa sätt.

- Det blir mycket duellspel från min sida. Jag säger aldrig nej till en duell. Jag är alltid den första som kommer dit och som lämnar den. Samtidigt gillar jag att skapa chanser och göra mål. Jag villa bara vinna, och jag kommer att kämpa till slutet.

Annons

Thorvaldsson, som gjort fyra landskamper för Island, har tidigare representerat Norwichs andralag, skotska St. Mirren och isländska IA Akranes. Kontraktet med Rosenborg sträcker sig till och med 2027.

Publicerad 2023-03-01 kl 15:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto