POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ELITESERIEN
6d

Israelsson fri att lämna - jagas av flera svenska lag: "Finns saker på bordet"

Foto: TT.

Erik Israelsson är fri att leta ny klubb.
Och det finns intresse från svenskt håll.
- Det finns konkreta saker på bordet, säger han till Fotbollskanalen.

Tidigare Hammarby- och Kalmar-mittfältaren Erik Israelsson, 30, har sedan sommaren 2018 representerat norska Vålerenga. I den norska klubben fick han dock inte särskilt mycket speltid den gångna säsongen, det blev endast åtta framträdanden. Det var inte vad han hoppades på.

- Framför allt är det tråkigt. Alla spelare vill spela. Jag fick beskedet i somras att klubben vill satsa på yngre spelare med Oslo-anknytning och andra utländska spelare. Jag räknas som utländsk spelare här, så den kvoten var full. Det är en av anledningarna till att jag inte har spelat. Nu är jag tillbaka i Oslo på försäsong. Vi har för tillfället ingen tränare, han (Ronny Deila) gick till New York (City FC) förra veckan, säger Israelsson till Fotbollskanalen.

Israelsson sitter på utgående kontrakt med den norska klubben och han sonderar marknaden efter en ny klubb.

- Ja. När de gav beskedet (att satsa på yngre och andra utländska spelare) i somras så sa de att jag var fri att söka ny klubb. Men då gav jag beskedet till dem att jag ville stanna kvar och slåss för en plats. Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig på träningar och jag stöttande de som spelade. Men givetvis vill alla spela fotboll. Tanken och framtiden är att jag letar ny klubb och det är en del svenska klubbar som har hört av sig under vintern.

Om jag tolkar dig rätt, det har funnits flera svenska klubbar som visat intresse för dig?
- Ja, så är det. Flera svenska klubbar har hört av sig och min förhoppning är att det löser sig inom kort och att det är en helhetslösning för mig som spelare och familjen. Men jag har också kontrakt till sommaren, så mitt fokus är fortfarande här. Vi har som sagt ingen tränare och det kan komma in en ny tränare och fotbollen kan vända snabbt. Så länge jag inte har gjort klart med en annan klubb så kommer mitt fokus att ligga här i Vålerenga. Men givetvis förs det diskussioner via min agent med de klubbarna som har hört av sig.

Det låter ganska konkret?
- Det finns konkreta saker på bordet som jag måste ta ställning till.

Det har inte varit aktuellt att förlänga kontraktet med Vålerenga?
- Nej, inte som det ser ut nu. Jag har mitt kontrakt till sommaren och det är så läget är. Men om jag ska spela fotboll… De har sagt att de vill satsa på andra spelare och det har jag respekt för. Vi får se, jag hoppas det blir en lösning som är bra för alla parter. Hur den lösningen blir vet jag inte.

En klubb som Israelsson tidigare representerat är Kalmar FF och föreningens sportchef Jörgen Petersson medger att Israelsson är en bra spelare. Däremot vill han inte kommentera om KFF är ute efter honom eller inte, men berättar att klubben är medveten om att Israelsson sitter på utgående avtal.

- Om man börjar spekulera i namn som man själv inte har är man illa ute, men det är såklart att vi är uppmärksamma på spelare som har varit här. Vi är inte ovetande om det (att Israelsson har ett utgående avtal), säger han till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Erik Israelsson är en bra spelare, som många andra, men jag vill inte gå in i de diskussionerna. Jag vet att många andra spekulerar.

Israelsson bekräftar att han har en dialog med KFF. Men det är inga nyheter. Det har haft i flera år.

- Jag har haft en dialog med Kalmar ända sedan jag lämnade 2013. Jag känner många i klubben och har haft kontakt med dem sedan jag lämnade, så mycket kan jag väl säga, säger Israelsson.

Sedan tidigare är det klart att Nanne Bergstrand kommer att leda laget över nästa säsong. Israelsson berättar att de två träffades i vintras, men den huvudsakliga anledningen var inte för att diskutera en gemensam framtid.

- Jag och Nanne träffade vintras, men det var av personlig karaktär. Men givetvis kom vi kom in på fotbollsmässig framtid också, men det var mer att vi träffades och diskuterade om livet.

Publicerad 2020-01-15 kl 13:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå