Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Johansson högaktuell för Rosenborg - i hemligt möte

Eliteserien

Rosenborg kan anställa en svensk huvudtränare.
Stora delar av klubbledningen har nu träffat Alfred Johansson, 33.
Det erfar Fotbollskanalen och Adresseavisen.

Foto: FC Köpenhamn.

I fredags åkte Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin, vd Tore Björseth Berdal och två styrelsemedlemmar; ordföranden Cecilie Gotaas Johnsen och ledamoten Ola By Rise, till Köpenhamn för ett möte runt klubbens jakt på en ny huvudtränare.

Det har - fram till nu - inte varit känt vem de träffade. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen och Adresseavisen var det svenske Alfred Johansson, 33.

Att en så stor del av klubbledningen tog sig till Danmarks huvudstad för att träffa Johansson talar för att FC Köpenhamn-tränaren är högaktuell för att bli den norska storklubbens nye huvudtränare.

När Rosenborg-topparna landade i Trondheim igen i fredags kväll var Adresseavisen på plats och fick kommentarer från nämnda Gotaas Johnsen om den ”hemliga” resan.

Annons

Hade resan med tränarjakten att göra?
- Ja, det kan vi bekräfta, sa ordföranden.

Hon ville inte kommentera om det var en tränare som man träffade i Danmark.

Tidigare har Nettavisen och Nidaros skrivit att Johansson är intressant för Rosenborg och nu har alltså processen kring honom gått vidare.

Svensken har tidigare jobbat för AIK och Djurgården men sedan 2019 är han en del av FC Köpenhamn. Just nu har han rollen som U19-tränare i klubben.

I dagarna uttalade sig Johansson om Rosenborgs intresse. Då sa han att han inte hade hört någonting från den norska klubben. På frågan om ett jobb i RBK skulle locka svarade han, enligt bold.dk.

- Jag har inga kommentarer till det. Det går så mycket rykten inom fotbollen och jag är fokuserad på det jag gör nu.

Nyligen placerades även Djurgårdens tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf i Rosenborg, av supporterpodcasten Rotsekk.

Annons
Publicerad 2023-12-03 kl 13:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto