Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kalludra ställs mot Lindelöfs United: ”Får kanske bara uppleva det en gång i livet”

Eliteserien

Ett möte med Manchester United är något kanske de flesta fotbollspelarena drömmer om.
För Kristiansund och svenske Liridon Kalludra blir det verklighet under tisdagen.
- Man kanske bara får uppleva det en gång, så det ska bli kul att få stå på andra sidan, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under tisdagen kommer Manchester United att träningsspela mot norska Kristiansund i ett led att göra sig redo inför Premier League-starten mot Chelsea den 11 augusti. På andra sidan kommer svenske Liridon Kalludra att stå.

- Det blir jättehäftigt. Det är en väldigt stor klubb och kanske en av världens största klubbar. Det blir häftigt, riktig häftig, säger han till Fotbollskanalen.

- Det var ett av favoritlagen när jag var liten. Sen blev det att jag gick över till Real Madrid, brorsan var Real Madrid-supporter och då blev det att jag följde med honom. När jag var väldigt liten gillade jag Manchester United mest, säger mittfältaren och menar att David Beckham och Paul Scholes var två av favoritspelarna.

ANNONS

Nu är det andra spelare i United, som har svenske Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen. Kalludra tycker det ska bli spännande att få möta den svenske landslagsstjärnan.

- Det blir kul att möta honom och det är en bra spelare. Det är alltid kul, säger han.

Du ska inte försöka göra bort honom eller kanske tunnla honom?
- Jo, det hade varit extra kul att få göra bort honom, säger Kalludra med ett skratt.

- De har bra spelare och många stjärnor. Det är Pogba, Rashford och Mata. Man ser fram emot att få möta så stora spelare. Det är klart man ser fram emot det. Det är stora namn och en stor klubb.

Mötet blir inte speciellt bara för Kalldura, utan för hela laget. Många av spelarna har inte mött ett så stort lag som Manchester United och kommer kanske aldrig få chansen att spela en så stor match igen.

ANNONS

- Det är klart. Man kanske bara får uppleva det en gång. Det är speciellt och alla tycker det är kul och ser fram emot den. Snacket går väl att det blir väldigt kul att få stå där på andra sidan, säger Kalludra.

På andra sidlinjen kommer Ole Gunnar Solskjær att leda sitt Manchester United, men Kristiansund har sin egna Solskjær i sitt lag. Ole Gunnars 19-årige son, Noah, är uttagen till matchen och kan få debutera i A-lagssammanhang för Kristiansund med en match mot det engelska storlaget.

- Det är klart, han är ung och duktig. Det är en bra spelare. Han är också aktuell, han har varit med och tränat och så, menar Kalludra.

Det är nästan tio år sedan mittfältaren lämnade Ljungskile och Sverige för Norge. Förutom ett halvår i Sarpsborg i början av 2015 har han varit Kristiansund trogen.

- Det har gått bra och jag har trivts och klubben har varit jätteduktiga med att få spelarna att trivs. En fin klubb, en fin klubb som får dig att trivas, säger Kalludra.

ANNONS

Det har aldrig varit aktuellt att flytta hem till Sverige?
- Jag har trivts väldigt bra i klubben, men vet aldrig vad som händer och så. Jag har varit här länge och skrivit på nytt när det har gått ut och det har ju berott på att jag har trivts. Men sen vet man inte vad som händer senare, det får vi se.

Publicerad 2019-07-30 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto