Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Mikael Dorsin blir ny sportchef i Rosenborg: "Längtade tillbaka"

Norge

Mikael Dorsin tar över som sportchef i Rosenborg.
Det presenterade Trondheim-klubben under tisdagen.
- Det är en fantastisk klubb och jag längtade tillbaka. 

Foto: Bildbyrån.

Nyligen avgick Stig Inge Bjørnebye från posten som sportchef i den norska klubben Rosenborg. Tidigt nämndes ett svenskt namn som tänkbar kandidat: Mikael Dorsin.

Nu står det klart att det också blir den tidigare Djurgården-spelaren som tar över posten. Dorsin presenterades på en presskonferens under tisdagen.

- Det är en fantastisk klubb och jag längtade tillbaka. Jag har varit borta några år. Jag har saknat att vara i klubben och att vara i ett lag och kämpa mot ett mål. Vinna titlar och utveckla spelare, säger han i en kommentar på klubbens Facebooksida.

Mikael Dorsin spelade i Rosenborg mellan åren 2008-2016 och blev en riktig ikon i klubben med över 350 matcher för Trondheim-klubben.

ANNONS

Efter sin aktiva karriär har Mikael Dorsin arbetat som agent. En erfarenhet han hoppas ska hjälpa honom i arbetet.

- Jag hoppas det, det är en anledning till att jag kommit tillbaka också. Det varit mycket scouting, rekrytering, man tittar på mycket fotboll, läser om massa fotbollsspelare. Man följer utvecklingen i klubbar, träffar sportchefer, jobba med förhandlingar av kontrakt. Det är en del av det här arbetet som sportchef.

Rosenborg slutade i fjol på tredje plats i den norska ligan.

Publicerad 2019-12-10 kl 17:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto