POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
NORGE
2v

Knapp speltid hittills för Israelsson i Norge: "Glad för laget - men vill självklart spela"

Foto: Bildbyrån.

Erik Israelsson har tre inhopp på sju matcher i Norge.
Svensken vill framöver ta en ordinarie plats i Vålerenga igen. 
- Man är glad för lagets skull, men självklart vill man spela, säger han till Fotbollskanalen. 

Tidigare Hammarby- och Kalmar-mittfältaren Erik Israelsson, 30, blev i januari i fjol utlånad från holländska Zwolle till Vålerenga i norska Elitserien. I fjol var Israelsson mer eller mindre ordinarie i laget, men i år har det hittills blivit mindre speltid med tre inhopp på de sju inledande ligamatcherna i Norge. 

- Jag tycker att det har gått väldigt bra för laget. Vi har gjort bra matcher och är med i toppen, även om tabellen inte satt sig ännu. Personligen har jag dock inte spelat så mycket som jag velat. Man är glad för lagets skull, men självklart vill man spela, säger Israelsson till Fotbollskanalen. 

Israelsson har varit frisk under hela försäsongen, så för hans del handlar det nu enbart om en konkurrenssituation om en av två positioner som sittande mittfältare i lkagets 4-2-3-1-system. Det skiljer sig från den positon han hade som "tia" under förra säsongen. 

- Jag har tagit ett steg ner i planen och konkurrerar nu som "sexa". Ronny Deila (Vålerengas tränare) har dock valt andra alternativ och det får man respektera, säger han. 

Israelsson fortsätter:

- Men det är en roll som jag spelade i ganska mycket när jag slog igenom i Kalmar och även hade första tiden i Hammarby. Jag är ganska bekväm i den. Vi spelar även i ett system där vi vill spela och ha mycket boll, så det är lite svårare spel än vad vi kanske hade i Kalmar och Hammarby. Men tränaren har valt andra konstellationer. 

Israelssons låneavtal med Vålerenga och kontrakt med Zwolle går ut i sommar. Svensken berättar att han nu fokuserar på att ta stötta sina lagkamrater och få så mycket speltid som möjligt framöver i ligan. 

- Jag trivs i laget och trivs i staden, samtidigt som min familj trivs och sådär, men i slutändan handlar det om att prestera på planen och spela A-lagsmatcher. Det har gått bra för laget och det är bara att kämpa på och stötta de som spelar. Sedan gäller det att jobba på under träning och match. Så enkelt är det. 

Publicerad 2019-05-09 kl 19:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå