Lillestrøm förlorade kvalet efter galen dramatik – Start-anfallare avgjorde med hattrick på sex minuter

Eliteserien

Daniel Gustavssons Lillestrøm hade 4-0 och gick mot att hålla sig kvar i Elitserien.
Då klev Martin Ramsland med ett hattrick på sex minuter och tog upp Start i högsta serien på fler gjorda bortamål.

Lillestrøm, som sparkade svenske tränaren Jörgen Lennartsson inför kvalet, förlorade första mötet i kvalspelet för att hålla sig kvar i norska Elitserien med 2-1 på bortaplan mot Start. Svenske Daniel Gustavsson gjorde Lilleströms enda mål i matchen och han skulle ta sig in på målprotokollet under onsdagens retur, men det räckte inte för Lillestrøm som åkte ut efter på mindre gjorde bortamål efter en galen tillställning.

För hemmalaget gick upp i en 2-0-ledning i första halvleken och såg ut att vara på väg mot en seger i dubbelmötet. När Daniel Gustavsson gjorde 3-0 och Aleksander Melgalvis Andreassen satte 4-0 efter en timmes spel såg det mer eller mindre klart ut.

Men då klev Martin Ramsland fram. På sex osannolika minuter gjorde anfallaren hattrick, två av gångerna assisterad av förre Elfsborgsspelaren Kevin Kabran, och plötsligt var det 4-3 i matchen och 5-5 totalt.

De målen sköt upp Start i högstaserien på mer gjorde bortamål och degraderade Lillestrøm till andradivisionen.

Publicerad 2019-12-11 kl 21:00