Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Molins om utgående avtalet: "Uteslutet att spela i Sverige"

Eliteserien

Guillermo Molins sitter på ett utgående kontrakt.
34-åringen håller dörren öppen för Sarpsborg - men är också intresserad av andra alternativ.
- När jag har mina alternativ tar jag ett beslut, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Malmö FF-forwarden Guillermo Molins, 34, har under senaste åren spelat i Norge. I år har han varit en av flera svenskar i Stefan Billborns Sarpsborg, och har levererat sex mål och fyra assist på 26 ligamatcher, samt tre mål på två cupmatcher.

Nu tycker Molins att det varit en godkänd säsong, både för laget och för egen del. 

- Jag tycker att jag följt lagets kurva. Jag började otroligt starkt med tolv poäng på de första tolv matcherna, om man räknar med cupen. Det var en väldigt bra start, men sedan kom sommaren, där laget presterade sämre och det gick tyngre för mig. Sedan har det gått bättre mot slutet, så det har varit en godkänd säsong, men om jag hade hållit snittet från i början av säsongen, så hade det varit en väldigt bra säsong, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Sarpsborg inledde starkt, gick tungt i somras, och har under senaste tiden plockat en hel del poäng. Med en omgång kvar av säsongen är klubben på åttonde plats i Eliteserien. 

- I och med att det var första året med Stefan (Billborn) och Joachim (Björklund) och en helt ny sorts fotboll, där vi ville bygga bakifrån, vara dominerande i matcherna, ha mycket boll, trycka ner lagen långt ner i banan och jobba med hög press, så siktade vi första säsongen på topp-6. Sedan började det bra, och då började man tänka att topp-3 är rimligt, säger forwarden och fortsätter:

- Sedan fick vi en svacka som förstörde mycket, men det är en jämn liga, där alla kan slå alla, och därmed har vi med en stark höst klättrat uppåt i tabellen igen. Allt som allt känns det som en godkänd säsong, men man stör sig på perioden i somras, som var jävligt tung. Vad man än gjorde blev det rött kort, straff och förlust, sedan förlust igen och förlust igen. Vi kom aldrig riktigt ur den grejen, men sedan började vi spela lite mer primitivt, lite längre, rakare och då kom resultaten tillbaka. Vi var lite mer svårscoutade igen.

Annons

Molins sitter nu på ett utgående kontrakt med Sarpsborg och vet inte riktigt vad som händer efter säsongen. 

- Jag vet inte, det är mer komplicerat än vad det har varit tidigare. Jag är 34 år gammal och har mina barn, som bor i Malmö, så det är mycket som ska klaffa, och det är därför det blivit Norge, då det är nära till mina barn i Malmö. Om jag inte hittar någonting i närheten och inte kan fortsätta här, så vet jag inte riktigt vad jag gör. Det måste passa med mina barn och det är det som är det viktigaste, säger han. 

Molins plan är därmed nu att skriva på ett kontrakt med en klubb, där han fortfarande har en närhet till Malmö.

- Jag vill inte spela i Sverige om det inte är för Malmö FF, så i Sverige är det egentligen uteslutet att spela. Det blir väl att hålla sig väldigt nära någonstans, och det var därför det också blev för långt bort med Rosenborg, så vi får se. Det är möjligt att jag slutar spela, det vet jag inte, men om det klaffar bra med barnen och med en klubb alternativt att det kommer en "one in a million"-chans långt bort i ett år, så får jag se vad det är. 

Annons

Då är huvudprioriteten helt enkelt att hitta något i närheten av Malmö, som Sarpsborg, eller något annat i Norge eller Danmark?
- Ja, någonstans i närheten, där jag kan köra hem på mina lediga dagar och träffa mina barn. Annars är det om jag tjänar väldigt mycket pengar under en kort period och reser långt bort. Då är väl det också en möjlighet, men det kan också bli att jag lägger av, och det vore tråkigt. Jag känner att jag har mycket att ge ett eller två år till, säger han. 

Molins fortsätter:

- Karriären är kort, och man ska försöka kräma ur allt man kan. Jag har hållit mig skadefri hela det här året och gjort rätt mycket poäng, samtidigt som det känts bra. Just det här med att vara skadefri en hel säsong har känts väldigt skönt i den här åldern, då jag tidigare haft något småproblem andra säsonger. Det är ett kvitto på att man jobbar bra i gymmet, och att man tränar på bra och håller sig i form. 

Annons

Vad har du haft för samtal med Sarpsborg om förlängning?
- Vi snackade tidigare under säsongen och då var de väldigt sugna på att lägga fram ett förslag, och jag var rätt sugen på att lyssna. Sedan hade vi en dipp i juli-augusti, där det gick tungt, och sedan dess har det varit lite tystnad. Det är väl inga dörrar stängda, och jag håller mina dörrar öppna och ser vad som dyker upp. När jag har mina alternativ tar jag ett beslut, säger forwarden. 

Molins spelade senast i Sverige med Malmö FF under 2020. Sarpsborg ställs på söndag mot Rosenborg borta i den sista omgången av säsongen. 

Publicerad 2022-11-07 kl 16:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto