POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
NORGE
24v

Ny titel för Levi: "Det är skitkul, vi tröttnar aldrig på att vinna"

Foto: Bildbyrån

Andra raka ligatiteln säkrades för några veckor sedan, cuptiteln under söndagen.
Jonathan Levi njuter av framgångarna med Rosenborg.
- Just nu mår man bra, det har varit ett jäkligt bra år, säger 22-åringen till Fotbollskanalen.

Jonathan Levi blev ligamästare med Rosenborg direkt efter flytten från Öster den förra sommaren. De senaste veckorna har 22-åringen kunnat lägga två titlar ytterligare till meritlistan, genom att först bli ligamästare och under söndagen även cupfinalen.

Finalen mot Strömsgodset vanns med 4-1 på ett fullsatt Ullevål (drygt 27 000 åskådare).

- Ryktet om att cupfinalen är stor i Norge stämmer verkligen..., säger Jonathan Levi till Fotbollskanalen.

- Det var en lite annan titel i dag. Det var faktiskt jävligt fräckt om jag får säga det själv. Stämningen och allt, innan vi kom till arenan fick man lite Champions League-feeling. Med folk som stod utanför och väntade och trycket på arenan och allt. Det kändes inte som Norge liksom. Vi vet hur det är i serien och detta var inte alls samma sak. Det var jäkligt kul. Just nu mår man bra, det har varit ett jäkligt bra år.

Strömsgodset tog dock ledningen i finalen i den 13:e minuten mot tungt favorittippade Rosenborg.

- Alla hade förväntningarna att vi skulle vinna och plötsligt står det 1-0. Så det är klart att det började snurra i huvudet på folk att 'shit, förlorar vi detta nu nu?' Samtidigt hade det bara gått tolv minuter. Och jag såg direkt att spelarna på planen pekade på huvudet och manade; 'lugna, ta det lugnt. Vi har gott om tid'. Sedan ska jag inte stå och säga att vi inte var oroliga, det är klart att man får lite tankar. Det kommer alltid förbi än. Men det känns som att vi visar bra karaktär med tanke på 1-0 i röven och sedan slutar det 4-1. Och jag är inte förvånad, det kan jag inte säga, säger Jonathan Levi.

Svensken fick hoppa in i matchen en kvart från slutet. Då ledde man med 3-1.

- Det var skitkul. Mycket folk, bra tryck och hela den grejen runt cupfinalen. Även om man känner sig delaktig i en titel så blir det alltid extra när man får komma in och bidra. Och det kändes ändå okej när jag kom in och fick lite boll och sprang en del utan boll och försökte visa att jag också kan vara med lite, även om det bara blev 15 minuter. Det var jävligt kul att få spela. Jag hade några vänner också som hade tagit sig upp för att kolla på mig, så det var kul att få spela för dem också, säger 22-åringen.

I ligan blev det totalt 19 matcher, varav 10 från start för Levi. Den senaste tiden är det som inhoppare han har fått göra sina framträdanden.

- Det har inte blivit så jättemycket speltid den senaste tiden. Jag har nästan fått hoppa in varje gång. Men vi är samtidigt Norges bästa lag och att man ska starta varje match och spela hela tiden kan man inte förvänta sig. Såklart så mådde man kanske lite bättre i augusti, september och början på oktober när man startade de flesta matcherna. Men så är fotbollen och det vänder snabbt, både positivt och negativt. Jag har fortsatt att jobba på och har hållit mig skadefri hela året här, och det var faktiskt det som var mitt personliga mål. Att coachen inte ska kunna ta mig åt sidan för att jag är skadad, utan då måste det vara för att jag inte har varit tillräckligt bra. Och det är väl så det ska vara, att man ska hålla sig frisk och kunna vara med varje träning och varje match. Och det känner jag att jag har gjort, så jag är jävligt glad över det.

- Vi vann ju serien förra året också, men nu känns det väl som att man har varit lite mer delaktig i det och har avgjort någon match i år och så. Och i dag slutar året väldigt positivt måste man säga. 

Levi har alltså tagit tre titlar sedan han kom till klubben, plus en titel i norska supercupen, och svensken hyllar mentaliteten som finns i klubben.

- Man tänkte inte så mycket på det innan man kom hit. Man har ju aldrig varit med och konkurrerat om att vinna en titel, även om att gå upp i seriesystem är en grej men det är inte alls samma sak. Men man kom snabbt in i det, för man märker av mentaliteten i denna klubben, det är vinna som gäller alltid. Och ibland måste du vinna med fem-sex poäng också, säger Levi.

- Vi har fått mycket kritik i år för att vi inte har spelat tillräckligt bra och vi inte har gjort det här och det här. Men vi vinner serien ändå, med två omgångar kvar också. Vi låg sju poäng efter Brann i somras och nu så slutade vi fem poäng före tvåan och sex pooäng före dem. Så det är 13 poäng liksom. Men det är så det är, man blir bättre på det viset också. Att aldrig vara nöjd, det är bara att jaga efter nya titlar. Och vi tröttnar aldrig på att vinna, det märker man efter firandet i dag också. Vi njuter av det, och det tycker jag är bra också. Och det tycker jag är bra att göra också, om det blir att vi vinner fler titlar. Det ska firas ordentligt. Och det måste inte vara sprit inblandat, det måste vara glädje och dans och allt det här. Det är jättekul att vinna titlar, det måste jag säga.

Publicerad 2018-12-02 kl 18:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå