POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
NORGE
4d

Officiellt: Jörgen Lennartsson sparkas: "Har stor förståelse"

Foto: Bildbyrån.

Jörgen Lennartsson får sparken av Lilleström – dagar innan klubben ska kvala för att hänga kvar.
Det bekräftas nu av den norska klubben.
”En annan huvudtränare leder laget mot Start”, skriver klubben på sin hemsida.

Lilleström har två matcher kvar på säsongen. Laget ska spela kvalspel för att hålla sig kvar i den norska högstaligan och ett dubbelmöte mot Start är att vänta med matcher nu på lördag och på onsdagen därpå.

Men trots att säsongen inte är färdigspelad och att LSK kan klara sig kvar i den högsta serien så får tränaren Jörgen Lennartsson nu sparken.

"Båda parter hade en stark önskan om att projektet skulle lyckas men efter elva matcher i rad utan seger och med två viktiga kvalmatcher framför oss så kommer en annan huvudtränare leda laget mot Start", skriver klubben.

LSK har inte vunnit sedan den 25 augusti i år och efter att man bara fått en poäng under söndagskvällen så står det kvar att man måste kvala för att försöka hänga sig kvar.

Jörgen Lennartsson, i en skriftlig kommentar på klubbens hemsida:

"Vi har kommit in i en ond spiral och inte klarat av att ta de poäng vi vill ha. Som huvudtränare tar jag detta ansvar fullt att vi inte varit bra nog under hösten. Jag och klubben har haft en god dialog om situationen vi är i nu. Detta har slutat med att det blir en ny tränare som leder laget i de två avslutande kvalkamperna. Jag har stor förståelse för detta även om jag tror att vi klarat det ändå."

Jörgen Lennartsson tog över Lilleström 2018. Dessförinnan basade han i IFK Göteborg 2015-2017. Utöver det har han även varit tränare för klubbar som Elfsborg, Stabæk och det svenska U21-landslaget.

Publicerad 2019-12-02 kl 11:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå