Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Junior flyttar till Norge - återförenas med Billborn

Eliteserien

Junior lämnar Gorica för spel i Sarpsborg.
Den tidigare Bajen-mittfältaren återförenas nu med Stefan Billborn. 
- Det känns som en fin saga, säger den 30-årige mittfältaren. 

Foto: Bildbyrån

Serge-Junior Martinsson Ngouali tillhörde Hammarby mellan 2017 och 2021, men lämnade sedan för spel med Gorica i Kroatien. Efter 26 matcher med den kroatiska klubben flyttar den 30-årige mittfältaren nu vidare till norska Sarpsborg, som leds av förre Bajen-tränaren Stefan Billborn och assistenten Joachim Björklund. 

Martinsson Ngouali har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år. 

- Jag har inte följt norsk fotboll så nära, men nu när det blev aktuellt har jag kollat lite. Jag vet att Sarpsborg ligger väldigt nära svenska gränsen och att de kom åtta förra året. Nu har Stefan blivit tränare här också och tydligen var de väldigt bra under andra halvan av förra året. Jag känner också till de stora lagen i Norge sedan innan, säger han i en intervju på Sarpsborgs Facebook-sida. 

ANNONS

30-åringen är glad över att återförenas med Billborn i Norge.

- Från början spelade jag i Brommapojkarna som ungdomsspelare och då hade jag Stefan som tränare från att jag var 12-13 år och hela vägen upp till A-laget. Sedan hade jag honom som assisterande och huvudtränare i Brommapojkarnas A-lag. Sedan lämnade han och sedan gick jag till Hammarby. Då återförenades vi där och efter ett tag blev han huvudtränare där. Sedan skildes vi åt igen för lite mer än ett år sedan och jag var borta i ett år. Nu dök det här upp, och vi är tillbaka igen. Det känns som en fin saga. 

På frågan om hur det senaste året var i Kroatien är svaret:

- Det var en väldigt bra tid för mig. Det var första gången jag var utanför Sverige och det gav mig väldigt mycket, både som person och spelare. Fotbollen var annorlunda där än i Sverige. I Sverige spelar man mycket på konstgräs, medan det bara var gräs där. Atmosfären där i allmänhet är också annorlunda i jämförelse med Norden överlag. 

ANNONS

Chefstränaren Stefan Billborn om värvningen:

- I Junior får vi en central mittfältare som är väldigt rörlig. Han täcker stora utrymmen och kan diktera tempot i matcherna. Han kan höja det och han kan sänka det. Det är en spelartyp jag tror att alla lag behöver, säger Billborn i en kommentar på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

Junior kommer till oss med god rutin efter spel i allsvenskan och i den kroatiska högstaligan. Nu kommer han också direkt från landslagsspel med Gabon. Han är bra på att läsa spelet och bryter som ett resultat in i många av motståndarnas mönster. Han har en god förmåga vad gäller att stå i vägen för en passning. 

Sarpsborg slutade i fjol på åttonde plats i den norska högstaligan. 

Publicerad 2022-02-01 kl 23:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto