Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ottosson spelade samtliga minuter - drömmer om allsvenskan

Eliteserien

Filip Ottosson spelade samtliga 2700 minuter för Sandefjord i Eliteserien.
Nu berättar han om hemligheten bakom och framtidsdrömmen.
- Jag har alltid drömt om allsvenskan, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: TT.

Filip Ottosson.

Filip Ottosson lämnade Landskrona för norska Sandefjord inför säsongen. I Sandefjord blev han direkt en nyckelspelare och tog sig omedelbart an rollen som viktig kugge på det defensiva mittfältet. Sandefjord klarade sig med nöd och näppe kvar i högsta serien och Ottossons insatser var en stor bidragande faktor. 

Faktum är att Ottosson gjorde något så ovanligt som att spela samtliga minuter under året. Något som inte tillhör vanligheterna i toppfotbollen.

- Ja det är väl ovanligt. Men jag har hållit mig skadefri hela säsongen och kunnat träna nästintill varje träning. Det är väl en blandning mellan att jag varit skadefri och fått stort förtroende från tränaren, säger Ottosson till Fotbollskanalen.

Annons

Vad äter du egentligen?
- Haha, inget speciellt så. Men jag är ändå väldigt noggrann med kosten och sömnen. Men jag äter inget speciellt faktiskt, säger Ottosson.

Mittfältaren har varit skadefri största delen karriären. För honom är det turen, eller skickligheten om man så vill, att undvika skador som gett honom så mycket speltid, snarare än några mirakelkurer.

- Jo, men jag har alltid spelat mycket de senaste åren. Jag brukar kunna hålla mig skadefri, säger han.

Ottosson har aldrig spelat på högsta nivå i Sverige. Men efter succén i Norge berättar han nu att han drömmen om allsvenskt spel alltid har funnits där i bakhuvudet.

- Ja, jag har alltid drömt om att spela i allsvenskan. Det är väl naturligt som svensk och jag har alltid sett upp till allsvenskan, säger han och fortsätter:

- Allsvenskan är alltid någonting som lockar och någonting som jag har drömt om. 

Annons

Har du hört om några allsvenska klubbar som är intresserade?
- Nej, ingenting konkret. Det har varit fullt fokus på att hålla sig kvar. Men vi får väl se vad som händer nu i vinter, asvlutar Ottosson. 

27-årige Ottosson har förutom Landskrona även spelat för Västerås och Eskilsminne. Avtalet med Sandefjord sträcker sig över 2025. 

Publicerad 2023-12-05 kl 11:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto