Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pettersson ville stanna - men nobbade anbud: "Folk får tänka själva"

Eliteserien

Tom Pettersson trivdes utmärkt i LSK.
Däremot kunde han inte acceptera klubbens nya anbud.
- Om jag säger att jag trivdes superbra och mådde så jävla bra varje gång jag gick in i omklädningsrummet och ändå inte var nära att skriva på, så får folk tänka själva, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Efter ett och ett halvt år i MLS-klubben Cincinnati valde Tom Pettersson, 32, i augusti i fjol att skriva på för norska Lillestrøm och bidrog i år till klubbens andra raka fjärde plats i Eliteserien.

Pettersson har samtidigt fått gott om speltid under sin tid i LSK, men gav trots det nyligen besked om att han lämnar vid kontraktets slut, även om han i grunden ville stanna i den norska klubben.

- Jag har haft en jävla fin tid i Lillestrøm i ett och ett halvt år, då det både gått bra för mig och för laget, samtidigt som jag trivts hur bra som helst. Min fru Johanna (Almgren) har också haft en roll i LSK Kvinner, så hon har jobbat samtidigt och barnen har trivts svinbra. Det är på ett sätt tråkigt att det inte blir en fortsättning, men man har fått många fina minnen, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Pettersson menar att han inte kunde tacka ja till avtalet som han blev erbjuden.

- Det enkla svaret är att jag inte kom överens med klubben. Till slut fick jag ett kontraktsförslag, men det var ett kontraktsförslag som jag kände att jag inte kunde skriva på oavsett hur bra jag trivdes. Då var det inte så mycket att fundera på, trots att vi trivdes så himla bra. Då får vi hitta en ny utmaning.

Vad var det i kontraktet som inte stämde?
- Jag vill inte gå in på vad som inte stämde exakt, men om jag säger att jag trivdes superbra och mådde så jävla bra varje gång jag gick in i omklädningsrummet och ändå inte var nära att skriva på, så får folk tänka själva, säger han och fortsätter:

- Men det var en jävla fin grupp, en superfin grupp.

Pettersson har svårt att jämföra gruppen i LSK med andra spelartrupper som han varit en del av, men menar att det var något extra med stämningen i omklädningsrummet i Lillestrøm.

Annons

- Det var en tajt grupp med fina killar, som jobbade stenhårt, och vi kom nära varandra, då alla trivdes bra tillsammans. Lillestrøm är inte den klubben i Norge som har mest pengar, och är inte i närheten av vissa andra lag, men vi var så jävla starka som lag och grupp. Jag har varit i flera lag med fina grupper, men det är nästan en förutsättning att miljön man vistas i varje dag är väldigt stark däremellan med alla gubbar i laget för att man ska uppnå något och utmana de andra. Där var vi grymma, säger han.

Pettersson uppnådde dessutom fina resultat med LSK, då klubben gjorde comeback i högstadivisionen 2021 och därefter radade upp två fjärdeplatser under svenskens tid i Norge.

- Vi började jävligt bra i år och ledde serien i våras, samtidigt som vi hade Europa-spel och dubblering, som folk inte hade varit med om tidigare och som vi inte riktigt klarade av. Sedan dippade vi tyvärr under hösten och orkade inte riktigt hålla i det, medan Molde gick som tåget och Bodø/Glimt och Rosenborg också kom igång. Man firar inte direkt att komma fyra, men om man ser till var klubben var för två år sedan, så är vi på rätt väg med två fjärdeplatser, även om det är skit att komma fyra. Det var många fina ögonblick på vägen.

Annons

Ännu är det oklart var Pettersson tar vägen härnäst. Det skulle kunna bli en återkomst till Sverige, men också en ny klubb på utländsk mark.

- Jag har inte stängt några dörrar. Planen var först med Lennox, vår äldsta son som ska börja skolan, att det kan vara bra med trygghet och att flytta hem till Sverige, men i våras och under sommaren gick allt bra och det rullade på. Varför ska man då flytta hem bara för att flytta hem? Sedan blev det som det blev, och så är det i fotboll. Nu får vi se. Jag stänger inga dörrar någonstans, men sedan har jag en familj också. Det är dock inget uttalat mål att vi vill dit eller dit. Det är ingen stress, till slut känns det rätt i magen och då kör man.

Då kan det bli lite vad som helst?
- Ja, i teorin. Man får se. Vi har varit runt i lite olika länder och på olika ställen, så det är bara att spänna fast bältet och se vad som passar. Det är en familjesituation också, då det inte bara är min karriär, utan det är även Johannas karriär och barnen, som bott på olika ställen och som är grymma på att anpassa sig, men det ska såklart finnas bra förutsättningar där också.

Annons

Pettersson har tidigare även en bakgrund med spel i Åtvidabergs FF, OH Leuven, IFK Göteborg och Östersunds FK.

Publicerad 2022-12-08 kl 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto