Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rodic utlånad: "Jag förtjänade mer"

Eliteserien

Vladimir Rodic blev i oktober utlånad till Odds BK. 
Nu menar han att det betyder mycket att få starta kontinuerligt.
- Jag kände att jag förtjänade mer, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Hammarby-yttern Vladimir Rodic, 27, gick i början av oktober på lån till norska laget Odds BK över resten av säsongen. Rodic är så här långt noterad för en assist på fem ligamatcher, men är just nu i karantän efter corona-fall i klubben. Rodic har inte testat positivt, men i och med att det är ett par corona-fall i laget måste samtliga spelare träna hemifrån.

Nu berättar Rodic mer om hur första tiden i Norge har varit på planen.

- Det har gått snabbt, det känns som att jag kom i går. Jag tycker att det känns bra. Jag har fått tillbaka känslan för fotboll genom att spela matcher, då jag tappade det lite. Jag har spelat fem matcher, samtidigt som jag har gjort en assist. Jag förväntar mig mer av mig själv, men det är vad det är, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Jag försöker att inte tänka på det och bara ge allt på träning och spela bra i matcherna när jag får chansen att göra det. Jag tycker att jag har spelat bra i matcherna. Det enda som saknas är att jag inte har gjort mål. I slutändan handlar det om statistik, men det är fem matcher kvar och jag ser fram emot det. Förhoppningsvis får jag spela och göra min grej.

Rodic menar vidare att han tycker att det är mer fysisk fotboll i Norge.

- Så många dueller som jag har haft i de här fem matcherna har jag inte haft under hela min tid i Sverige. Det är väldigt tufft. Det är definitivt mer fysiskt, men annars är det likt. Odds BK är samtidigt ett lag som vill spela fotboll och jag är glad över att ha kommit till ett lag med spelare som är tekniska och bra med bollen. Det gör att jag kan njuta av fotbollen och göra min grej. Det här var ett bra val.

ANNONS

Rodic, som kom till Bajen under 2018, gjorde i år nio starter och åtta inhopp för Hammarby i allsvenskan. Nu menar han att det betyder mycket för honom att få starta matcher kontinuerligt.

- Det är aldrig lätt i fotboll. Man förväntar sig olika saker och när det inte händer, så kan man bli lite frustrerad och besviken. Men jag slutade aldrig att kämpa. Jag gör alltid så gott jag kan och jag försöker alltid hjälpa laget. Jag gör alltid mitt bästa och jag försökte kämpa så länge jag kunde, men till slut behövde jag gå och spela någon annanstans, säger han.

Rodic fortsätter:

- Jag gjorde det bra på träning, men när det var matchdag, så fick jag sitta på bänken eller läktaren. Jag kände att jag förtjänade mer, och jag hade även möjlighet att gå till Odds BK i juni, men Hammarby är mitt lag och jag vill spela där och vara en del av laget. Vi nådde framgång under 2019, vilket var ett stort steg framåt, så jag ville fortsätta bidra och Hammarby förtjänar att vara i toppen. Men jag behövde gå. Det är så det är i en karriär.

ANNONS

- Jag ville inte lämna i juni, men jag fick inget tillbaka. Jag säger inte att jag ska få massa saker tillbaka, men alla vill bli belönade för ett bra jobb. Ibland är ett bra ord tillräckligt, men jag tycker att det var många ord och lite handling. Det var bara att jag gjorde det bra på träning och sådär, men när helgen kom var jag tydligen inte så bra. Men det är vad det är. Det är fotboll och det är inget att gnälla över. Det är bara att träna hårdare och bevisa sig. Det är så det är.

Är du besviken på Hammarby?
- Nej, jag är inte besviken på Hammarby. Det är hårt att säga Hammarby, men jag skulle säga att jag är besviken på några personer där. Men det är som det är. Det är fotboll. Jag försöker alltid att inte ha något personligt gentemot någon och jag utgår alltid från att ingen har något personligt gentemot mig. Jag känner också stöd från många personer i klubben, runt omkring klubben och från mina lagkamrater. Jag vill komma tillbaka. Men det är ett par saker, som jag känner har hållit mig från att spela. Jag vill inte prata så mycket om det, men vi får se hur det landar. 

ANNONS

Var det här ett viktigt steg i din karriär?
- Det var viktigt för mig att spela. Jag kan aldrig vara hundra procent nöjd när fotbollen inte går så bra. Jag har vänner i Stockholm och trivs väldigt bra där, samtidigt som det är ett hem för mig, även om mitt riktiga hem är i Serbien. Men när fotbollen inte går så bra, så blir det alltid frustration och besvikelse, säger han och fortsätter:

- Även om allt är bra, så känns det då som att något saknas och det var min tid på planen. Det spelar ingen roll hur bra man trivs vid sidan av planen eller hur mycket man tjänar om man inte spelar. Då är det inte värt det. Jag kan aldrig säga att jag bara njuter av att vara i Stockholm och sådär. Då presterar jag inte på träningarna, så det här var ett bra val för det här året. Sedan är jag tillbaka i Hammarby i januari och ska göra något bra av 2021. 

ANNONS

Rodic har kontrakt med Hammarby över nästa år och är inställd på att spela med laget igen.

- Jag vill definitivt göra det. Jag har ett år kvar, så jag är redo att komma tillbaka och träna för att fajtas om en plats. Men vi får se vad som händer. Det är en match kvar i allsvenskan och sedan får vi se vad som händer fram till att jag kommer tillbaka. Jag får se vad som händer i framtiden, men jag är inställd på att stanna i Hammarby för att fajtas och göra något stort, säger han. 

Publicerad 2020-12-03 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto