Sandbergs Stabaek klart för fortsatt spel i norska högstaligan

Norge

Marcus Sandberg får spela i den norska högstaligan även nästa säsong.
Det står klart efter att Stabaek vann dubbelmötet mot Ålesund med 2-1.

Marcus Sandbergs Stabaek hade det tungt i den norska högstaligan den här säsongen och laget hotades länge av deegradering. Men efter 2-2 i den sista ligaomgången mot Strömsgodser hamnade laget på kvalplats, då man hade bättre målskillnad än Start som åkte ur.

I kvalet ställdes Stabaek mot Ålesund. Det första mötet vann Stabaek med 1-0 och hade därmed ett bra utgångläge inför söndagens returmöte.

I det andra mötet tog Marcus Sandberg, som tidigare spelat i IFK Göteborg, i vanlig ordning plats mellan stolparna. Men målvakten och hans lagkamrater fick se sitt 1-0-försprång uppätet i den 30:e minuten efter att Ålesunds mittback Oddbjörn Lie hållit sig framme och gjort 1-0. Därmed var det 1-1 i dubbelmötet.

Därefter gick matchen mot 1-0 till Ålesund. Men med 20 minuter gjorde Stabaek 1-1 efter att Ålesunds Habib Gueye satt bollen i mål bakom den egna målvakten Andreas Lie.

1-1 höll sig ända till slutsignal, vilket innebar att Stabaek och Marcus Sandberg även nästa säsong spelar i den norska högstaligan eftersom dubbelmötet slutade 2-1. Sandberg har kontrakt med klubben över nästa säsong.

Publicerad 2018-12-09 kl 20:26