Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Sandefjord har accepterat bud på Al-Saed

Eliteserien

Danilo Al-Saed är på väg bort från Sandefjord.
Klubben har nu accepterat ett bud från Heerenveen, enligt Nettavisen.
Affären sägs inbringa tio miljoner kronor.

Foto: Bildbyrån

Under vintern 2023 lämnade Danilo Al-Saed Sandviken för en flytt till norska Sandefjord. Där har svensk-irakiern haft en lyckad tid och inför säsongen ryktades det om intresse från bland annat Bodø/Glimt. Men Al-Saed blev kvar i Sandefjord den gången.

Yttern har sedan fått fortsatt stort förtroende i norska ligan under vårsäsongen och tidigare i juni uppgavs Sandefjord bland annat ha avvisat ett bud från Heerenveen.

Men nu skriver norska Nettavisen att Sandefjord har accepterat ett bud från den nederländska klubben och att en affär är nära.

Enligt uppgifterna är det senaste budet på tio miljoner kronor, och det finns även bonusar i avtalet som gör att summan kan växa i framtiden.

Annons

Det som återstår nu är att Al-Saed ska komma överens med Heerenveen om de personliga villkoren, innan den obligatoriska medicinska undersökningen kan äga rum.

I Heerenveen spelar sedan tidigare bland annat landslagsmittfältaren Simon Olsson och den tidigare Örebro-spelaren Hussein Ali. Laget tränas av den tidigare storanfallaren Robin van Persie. 

Al-Saed har tidigare i en intervju med Expressen medgett att han är öppen för att lämna Sandefjord för en flytt till en större liga.

- Jag tror det är en stor möjlighet för min karriär att ta nästa steg för det är en större liga, man får fler ögon på sig. Det är ett steg jag vill ta, sa han då.

Under hösten 2023 valde Al-Saed att representera det irakiska landslaget. Där gjorde han debut i oktober och därefter har det blivit ytterligare ett framträdande i landslagsdressen.

Annons
Publicerad 2024-06-21 kl 15:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto