Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

OS 2016

Bra svenskt genrep trots förlust

Foto: SCANPIX

Förlust med stora siffror, men OS-genrepet lämnade ändå en bra känsla för damlandslaget.

Skadefritt, kommunikativt och hoppfullt är Sverige nu redo att flytta till OS-byn för den sista uppladdningen inför premiären mot Sydafrika på onsdag.

Problem att hitta ett bra träningsmotstånd gjorde att Sverige till slut ställdes mot ett av Rio-klubben Botafogos juniorlag. Förhandssnacket handlade om 16-åringar, men spelarna som anlände till träningsanläggningen Portobello var allt upp till 20 år gamla.

Den fysiska skillnaden blev stundom påtaglig. Redan efter 30 sekunder rann lagkaptenen Rodrigo Rodrigues Morgado igenom och satte 1-0 lågt till vänster om Hedvig Lindahl. Ett tungt ribbskott fixade 2-0 och den storvuxna forwarden Wenderson da Silva Costa Pereira bufflade sig (regelrätt) igenom i djupled och chippade in 3-0 strax före den första av två pausvilor.

Seger förkyld - vilades

Det är svårt att tänka sig en vackrare uppladdningsmiljö än den Sverige hittat vid badorten Mangaratiba, drygt tio mil söder om Rio de Janeiro. De dimhöljda bergen som omger komplexet där Sverige bott sedan de anlände till Brasilien utgjorde en enastående kuliss. Och på planen såg det, trots förlusten, också bra ut för svensk del.

Mittfältsmotorn Caroline Seger är förkyld och spelade inte, som en försiktighetsåtgärd. I övrigt mönstrade förbundskaptenen Pia Sundhage en startelva som mycket väl skulle kunna vara den som också startar i OS-premiären mot Sydafrika 3 augusti.

Linda Sembrant tog plats bredvid Nilla Fischer och troligtvis är de duon som får förtroendet som mittbackar i OS. Kosovare Asllani stod för en ny bra, tuff insats som mittfältare och Fridolina Rolfö funkade fint tillsammans med Lotta Schelin och Sofia Jakobsson på topp

Inget mål framåt

Trots det målmässiga underläget fortsatte Sverige att ligga rätt i positionerna, fortsatte att kommunicera och att verkligen spela fotboll. Asllani fördelade bollar upp mot den ständiga löpande anfallstrion.

Efter den första periodpausen plockade Botafogo av en utespelare, och spelade med nio man, samtidigt  som Sverige backade något till en 4-5-1-uppställning med Schelin som mer ensam forward.

Förlustsiffrorna skrevs till slut till 0-8, även om det resultatet inte riktigt spelade matchbilden, som grumlades något av de många bytena.

Under lördagen lämnar Sverige Marangatiba för att flytta in i OS-byn i Barra i Rio de Janeiro.

Publicerad 2016-07-29 kl 17:46
OS 2016

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER