Gyökeres bakom allt - bärgade seger i stormöte

Primeira Liga

Viktor Gyökeres är i hysterisk målform.
Under måndagen slog han till med ett mål och en assist i stormötet med Porto.

Viktor Gyökeres.

Viktor Gyökeres, 25, har öst in mål sedan sin flytt i somras från Coventry till Sporting, och slog under måndagen till igen i stormötet med Porto hemma i den portugisiska ligan.

Svensken behövde bara elva minuter på sig för att ge sitt lag ledningen. Först gjorde han bort veteranen Pepe i straffområdet, och sedan tryckte han in bollen i mål till 1-0.

"Gyökeres är djävulsk", skriver den portugisiska tidningen Record.

Gyökeres hade därefter ytterligare en boll i mål strax före halvtid, men den gången blev fullträffen bortdömd efter VAR-granskning. Därmed gick Sporting till pausvila i 1-0-ledning, och sex minuter in i andra halvlek blev Pepe utvisad för bortalaget.

Sporting utnyttjade senare det numerära överläget, då Gyökeres i den 60:e minuten sprang sig fri framför mål och spelade fram lagkamraten Pedro Goncalves till 2-0. Det blev också slutresultatet, och därmed toppar Sporting nu tabellen med en poäng ner till Benfica på andra plats i ligaspelet.

Gyökeres är numera noterad för 17 mål och åtta assist på 20 matcher med Sporting.

Tidigare under måndagen uppgav den portugisiska tidningen Record att Chelsea-representanter är på plats på kvällens match för att scouta dels Gyökeres och dels lagkamraten Ousmane Diomande. Samtidigt har det tidigare även påståtts att Arsenal har ögonen på den svenske forwarden.

Vid upprepade tillfällen har Sporting gjort klart att Gyökeres endast kommer att säljas ifall utköpsklausulen på 100 miljoner euro, drygt 1,1 miljarder svenska kronor, aktiveras.

Enligt transfer-specialisten Fabrizio Romano är svensken Sportings dyraste värvning någonsin, då han sägs kommit in för motsvarande 280 miljoner svenska kronor.