Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
PORTUGAL

RÅP jublar över flytten till Portugal: "Väldigt glad över att jag fått den här möjligheten"

Foto: Bildbyrån

Robert Åhman-Persson lämnade Örebro SK för Belenenses.
Mittfältaren stortrivs med sin nya klubb i Portugal.
- Jag kan inte klaga på någonting egentligen, det har bara varit bra. Förutom speltiden då såklart, men det kommer, säger 29-åringen till Fotbollskanalen.

Robert Åhman-Perssons kontrakt med Örebro SK gick ut efter den förra säsongen och efter tre år med klubben lämnade mittfältaren. 29-åringen kopplades sedan ihop med bland annat Sirius och Gif Sundsvall. Åhman-Persson ville dock bort från allsvenskan och testa något nytt, och på Deadline Day den 31 januari blev svensken klar för Belenenses i den portugisiska ligan. 29-åringen är mycket nöjd med valet, en knapp månad in på sitt nya äventyr.

- Totalt sett så har det varit bra. Mycket nytt och lite andra rutiner än vad man är van med. Men jag är väldigt glad över att jag har fått den här möjligheten, säger Åhman-Persson till Fotbollskanalen.

Hur har mottagandet varit från ledare och lagkamrater i Belenenses?
- Väldigt bra. Det är en ganska liten klubb om man jämför med de tre giganterna. Men det är en liten och ändå väldigt bra skött klubb. De har tagit hand om mig väl och det är en kille som hjälper mig med allt och som har fixat lägenhet och bil och allting. Sedan grabbarna i laget har varit över förväntan i mottagande. Sedan är det klart att det är en liten språkbarriär som är lite problematisk ibland men det fungerar liksom. De snackar hyfsad engelska, och min portugisiska är väl inte bländande än så länge. Men det jobbar vi på.

Anders Andersson (2004-2005) och Helgi Danielsson (2013-2014) har tidigare spelat i den portugisiska klubben. Åhman-Persson berättar att det var en av få saker han kände till om klubben innan han gick dit. Den tidigare AIK-lagkamraten Danielsson gjorde valet lättare.

- Jag pratade med Helgi, det gjorde jag. Han bor fortfarande här nere. Jag stämde av mycket med Helgi och han har hjälpt mig här också med att visa mig runt och varit ett bollplank med allt möjligt. Och Anders var här nere på semester så han hörde av sig när han var här nere. Så jag fick en liten guidad tur här i stan av honom, säger "RÅP".

Hittills har mittfältaren gjort två inhopp i den portugisiska ligan, i 1-1-mötena med Nacional och Vitoria Guimaraes. 

- Vi har spelat ganska bra de två senaste matcherna så den rollen jag har haft när jag har kommit in har varit att säkra upp medans resten egentligen har tryckt på för vinstmålet då. Så det är väl den rollen jag har haft, lite städgumma på mitten då.

Har tränaren sagt något om hur han vill använda dig, hur chanserna till speltid ser ut?
- De ser jag som goda. Vi är fyra centrala mittfältare som konkurrerar och de har varit två killar som startat och de har gjort det bra. Men jag känner absolut att jag är nära. Det känns som att det är upp till mig själv och att det bara är en tidsfråga innan jag får spela från start.

Hur tycker du att din spelstil passar in i Portugal?
- Jo, men den passar in bra. Jag sticker ju ut mot de flesta. Det är många väldigt tekniska och kvicka spelare och jag är lite mer fysisk och stor. Så jag sticker väl mer ut än att falla in i mängden. Ett lag behöver ju alla typer av spelare så jag passar in bra tycker jag. 

Tidigare i karriären har Robert Åhman-Persson inte varit utanför Norden. Danska Viborg 2007-2008 var enda sejouren borta från allsvenskan. Därför var suget efter att få komma ut i Europa stort.

- Jag ville prova något nytt redan när mitt kontrakt med AIK gick ut. Då skadade jag knät sista två månaderna på mitt kontrakt så då sabbades alla de möjligheterna som fanns då. Men jag kände att jag ville prova något nytt, något helt annat. Se någon annan del av världen och så, säger han.

- Jag hade väl inte så höga förväntningar på att jag skulle komma till en så pass bra liga som jag har kommit till. Man får ändå vara realistisk, snart 30 och rätt begränsad som spelare så när det här dök upp så var det jäkligt kul och bara att hoppa på tåget direkt.

Det var inget svårt beslut?
- Nä, det var absolut inte. 

Om man summerar det så låter det som att det är väldigt positiva intryck av den första tiden i Portugal?
-  Verkligen. Jag kan inte klaga på någonting egentligen, det har bara varit bra. Förutom speltiden då såklart, men det kommer.

Publicerad 2017-02-24 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons