Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Record: Fernández får miljonbelopp efter spruckna Chelsea-affären

Primeira Liga

Enzo Fernández stannar i Benfica.
Belöningen? 22 miljoner kronor.

Foto: Bildbyrån

Graham Potter och Enzo Fernández.

Ni känner till historien vid det här laget.

Chelsea ville köpa loss VM-succén Enzo Fernández. Benficas krav var tydligt: betala utköpsklausulen på 1,3 miljarder kronor, annars blir det ingen affär. Londonklubben var redo att betala en häftig summa pengar - men inte aktivera klausulen.

Velande fick Benfica-tränaren Roger Schmidt att rasa.

- Det har funnits en klubb som velat köpa spelaren och den klubben har vetat att vi inte vill sälja, att de bara kan få spelaren om de betalar klausulen. Situationen har varit tydlig. Men de försökte få över spelaren på deras sida. Vad den klubben har gjort är respektlöst mot oss alla och Benfica. Jag kan inte acceptera det, sa han tidigare i januari.

Annons

Övergången blev inte av och nu talar allt för att Enzo Fernández stannar i Benfica minst säsongen ut. Som tack för besväret får han en rejäl belöning. Enligt portugisiska tidningen Record får 22-åringen två miljoner euro, drygt 22 miljoner kronor, för att han inte lämnar klubben.

En "bonus" som ska tolkas som en belöning för den fina insatsen i VM, där han som bekant vann guld med Argentina och blev utsedd till mästerskapets bästa unga spelare. Enzo Fernández kontrakt med Benfica sträcker sig till 2027.

Publicerad 2023-01-27 kl 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto