Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
PORTUGAL

SvFF-basen hyllar Nilsson Lindelöf - bekräftar att förbundet var på plats

Foto: TV4/Scanpix

Svenska förbundsstyrelsen var på plats och såg Victor Nilsson Lindelöf under mötet med Porto - och de gillade vad de såg.
- Han gjorde det väldigt bra, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till viasatsport.se.

Victor Nilsson Lindelöf går som tåget i Portugal. Han har startat i Benficas tre senaste matcher och ser ut att kunna få göra sin debut i Champions League i kväll mot Zenit.

Senast han startade för storlaget Benfica var under mötet med Porto. Förlust blev det för Nilsson Lindelöf och hans portugisiska gäng.

På läktaren satt representanter från Svenska fotbollsförbundet.

– Ja, det stämmer att vi var i Portugal. Vi i förbundsstyrelsen hade en konferens planerad där nere och så föll det så väl att matchen var precis då. Så vi gick och kollade, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till viasatsport.se.

Han tycker att den unga mittbacken gjorde en fullt godkänd match. Han gillar också att 21-åringen de facto får spela i en så pass välrenommerad klubb som Benfica och starta i matcher som ’’O Classico’’ där han får ställas mot bra och tufft motstånd.

– Det är otroligt positivt, om man ser till allting runt omkring, att han får starta, det är jättebra. Rent fotbollsmässigt gjorde han det väldigt bra också. Han satte sig inte i några svåra situationer utan spelade verkligen på ett bra sätt. Det är väldigt positivt att han är med nu på det här sättet och det är jättehäftigt med honom som ”coming man’’, säger Håkan Sjöstrand.

Han ser en god, stor potential i Nilsson Lindelöf och en ljus framtid i honom. Håkan Sjöstrand träffade också den tidigare landslagsmittfältaren Stefan Schwarz nere i Portugal och Schwarz berättade för Sjöstrand om att de i Portugal pratar gott om svensken både rent sportsligt som spelare och rent privat som person.

– Det är verkligen både förhoppningar och förväntningar inför hans framtid, avslutar Håkan Sjöstrand till viasatsport.se. 

Publicerad 2016-02-16 kl 14:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons