Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Agenten svarar på rättsprocess-uppgifterna mot Hadzikadunic

Ryska Premier League

Dennis Hadzikadunic gick till Mallorca på lån.
Till Rostovs förvåning.
Enligt RB Sport överväger den ryska klubben att vidta rättsliga åtgärder.
Just nu vet jag ingenting om det, säger agenten Walid Faour.  

Foto: Bildbyrån.

Förra veckan blev det klart att Dennis Hadzikadunic nästa klubbadress efter fjolårssäsongen i Malmö FF blir Mallorca. Svensk-bosniern, som hade möjlighet att pausa sitt kontrakt med ryska Rostov på grund av kriget i Ukraina, har anslutit till La Liga-klubben på lån från Rostov.

Men enligt RB Sport var Rostov, vilken är klubben som svensk-bosniern tillhör, inte med på att släppa 24-åringen. Ryska RB Sport uppger att Hadzikadunic bara ska informerat om sin intention om att pausa sitt kontrakt med ett brev, och där upphörde kontakten parterna emellan. Rostov ska sedan fått kännedom om lånedealen först när den blev officiell på Real Mallorcas hemsida och man ska inte ha gett sitt godkännande till flytten.

Annons

Till följd av de röriga turerna överväger Rostov att vidta rättsliga åtgärder för ett möjligt överklagande om att övergången inte skedde på ett korrekt sätt, enligt RB Sport.

- Just nu vet jag ingenting om det. Det enda jag vet är att processen är att man kan gå gratis och vi har använt Fifas rättighet till det. Vad de vill göra är upp till dem, säger Walid Faour, agent till Hadzikadunic, till Fotbollskanalen. 

Han fortsätter:

- De har velat att vi ska resa till Ryssland, men det är någonting som vi absolut inte kan göra som läget är i dag. Det är förbjudet att resa till en röd zon. Därför har vi försökt hitta en klubb som kan betala pengarna som de (Rostov) har varit ute efter. De har mer eller mindre nekat allting. Vi har i princip inte kunnat få tag på dem på det sättet som vi behöver. Nu när vi tryckt på de knapparna vi har kunnat trycka på så är det plötsligt tal om rättsliga åtgärder. Jag tror inte att de vet själva vad de vill. Sedan förstår jag klubbens perspektiv eftersom Dennis har ett stort värde. Men vi har följt lagar och regler och har gjort allting på rätt sätt. Vad de vill göra är upp till dem.

Annons

Är du orolig för att det ska bli en rättsprocess?
- Absolut inte. Jag har haft människor som tittat på det dubbla gånger och är inte alls oroad.

Hur är relationen mellan er och Rostov?
- Jag har kontakt med klubben som vanlig agent-klubb-relation. Jag pratar med dem och förklarar hur saker och ting ser ut. Sedan har det inte varit tydligt med vissa saker, hur det ser ut med avtal, transfermarknaden… det är mycket som varit fram och tillbaka. När vi bestämde oss för att utnyttja rätten att pausa sitt kontrakt så har vi följt Fifas regler. Det är ett liv det handlar om, det är inte bara att spela fotboll.

Enligt RB Sport sträcker sig Hadzikadunics kontrakt med Rostov till den 31 maj 2026. Tidigare har sommaren 2023 figurerat som sistadatum för svenskbosniern och det är den kontraktslängden som fotbollsdatabasen transfermarkt.com uppgett att mittbacken har avtal till.   

Annons
Publicerad 2023-01-23 kl 14:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto