Almqvist med första poängen - Rostov upp på femteplats

Ryska Premier League

Pontus Almqvist gjorde sin fjärde match för Rostov under söndagen.
Då kom också första poängen - då svensken assisterade fram till det avgörande 2-0-målet.

För drygt en månad sedan lämnade Pontus Almqvist, 21, IFK Norrköping för spel med Rostov. Under söndagen fick den 21-årige svensken 27 minuter när Rostov gästade Rubin Kazan i den ryska högstaligan.

Khoren Bayramyan gav gästerna ledningen efter 55 minuter spel. Åtta minuter därefter valde Rostovs tränare att byte in såväl Almqvist som Armin Gigovic (som även han nyligen lämnade Helsingborgs IF och allsvenskan för spel med den ryska klubben). Tretton minuter efter svenskduons inhopp hittade Almqvist fram till Bayramyan i straffområdet som gjorde sitt och Rostovs andra mål för kvällen.

Slutresultatet, som skrevs till 2-0, innebär att Rostov tar sig upp på femteplats i ryska Premier League. Laget är sex poäng bakom CSKA Moskva som toppar tabellen.

Publicerad 2020-11-22 kl 20:17