Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
RYSSLAND

Bergström petad i Ryssland: "Kan bli aktuellt med flytt"

Foto: Scanpix

Emil Bergström, 23, får ingen speltid i Rubin Kazan.
Nu kan det bli aktuellt med en flytt i vinter, om rätt möjlighet dyker upp.
- Det kan vara aktuellt, säger agenten Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

För omkring ett år sedan sålde Djurgården sin lagkapten Emil Bergström till ryska Rubin Kazan. Under våren var sedan mittbacken given i startelvan i Ryssland, men under hösten har 23-åringen bara fått spela i fyra ligamatcher. Senast han fick speltid i ligan var den 31 oktober och innan dess den 27 augusti.

- Situationen beror till största del på att de bytte tränare i somras. Sånt kan hända. Sen får man se, Emil vet hur det funkar, hur länge det håller på och vad det finns för utsikter för honom. Den dialogen får vi ha med tränare och klubben, säger Bergströms agent Stefan Pettersson

Är det aktuellt med en flytt eller utlåning i vinter, eller hur tänker ni?
- Ja, det kan det ju vara. Det beror på vad det finns för alternativ för honom.

- Det återstår att se, om det kan göra. Under den här perioden söker ju klubbar efter spelare på massa olika positoner och dyker det upp något som är bra, som Emil och hans klubb tycker är bra så får vi ju lösa något.

Vad säger Rubin Kazan om Emil just nu?
- De är otroligt nöjda med honom som spelare och att han är ett riktigt proffs. Sen är det konkurrens som gjort att han hamnat åt sidan. Men Emil är ingen svår person, han har hela tiden knutit näven och kört på. Sen om det ändå inte blir spel så får vi kika på något, säger Pettersson.

Bergströms avtal med Rubin Kazan löper ut sommaren 2019. Rubin ligger nia i den ryska ligan, som just nu har uppehåll fram till mars.

Publicerad 2016-12-15 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons