Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet om Claessons skada: "Ligger före i schemat - kan vara tillbaka i april"

Sverige (herr) 2019-12-29 kl 15:51

Viktor Claesson skadade knät allvarligt i sommar.
Krasnodars tränare Murad Musayev berättar nu att svensken kan vara tillbaka i spel innan säsongens slut.
- Han är full av optimism, säger han i en intervju med championat.com.

Foto: Bildbyrån

Det var i EM-kvalmötet med Spanien på Santiago Bernabeu i juni tidigare i år som Viktor Claesson skadade knät, och sedan dess har mittfältaren varit borta från spel.

Claesson har i intervjuer varit sparsam med detaljer om skadan, och i oktober tidigare i år kunde han inte svara på hur länge han skulle bli borta.

- Det är för tidigt att säga, det var en svår knäskada. Det kommer ta tid, man gjorde ett ingrepp där de kommer ta längre tid med rehaben, men samtidigt kommer det bli helt bra. Rehaben har gått bra så här långt, sade han i oktober.

Nu berättar Krasnodars tränare Murad Musayev om Claessons skada i en intervju med championat.com, där han berättar att korsbandet och menisken på 27-åringen är skadade.

ANNONS

- Han genomgick flera operationer i München, inte på en gång, men det har påverkat återhämtningen, säger han.

- Baserat på mängden arbete som Viktor har lagt ner tror jag att han är något före tidschemat. Om han fortsätter i samma takt finns det en chans att han är tillbaka i spel innan slutet av ligaspelet, förmodligen i april. Claesson är full av optimism, fortsätter Musayev.

Claesson har de senaste åren varit en nyckelspelare i Janne Anderssons landslag, där han innan skadan var given. Om Claesson är tillbaka i spel innan ligans slut kan det betyda att han är aktuell för den svenska truppen till sommarens EM, där Sverige möter Spanien, Polen och antingen Bosnien-Hercegovina, Nordirland, Slovakien eller Irland.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto