Claesson inbytt i halvtid - och tvåmålsskytt i Krasnodars demolering

Ryska Premier League

Viktor Claesson inledde på bänken och byttes in i halvlek för Krasnodar mot Volgograd.
Det var dock allt han behövde för att bli tvåmålsskytt.

Ingen av Krasnodar-svenskarna fanns med från start i klubbens ligamöte med Rotor Volgograd under lördagen. Marcus Berg och Viktor Claesson inledde på bänken, medan Kristoffer Olsson var utanför truppen. Men det stoppade inte Viktor Claesson från att göra mål.

Svensken blev inbytt i den 46:e minuten vid ställningen 3-0 till Krasnodar, efter två mål av den förre Kalmar-brassen Ari da Silva och ett mål av Magomed Suleymanov.

Det dröjde dock till den 85:e minuten innan Claesson nätade. Svensken fick bollen i Volgograds straffområde, dribblade sig förbi en försvarare och placerade sedan in 4-0 från en snäv vinkel.

Därefter dröjde det bara fem minuter innan svensken hade blivit tvåmålsskytt. På övertid revs en Krasnodar-spelare ner i Volgograds straffområde och då klev Claesson fram för att ta straffen. Det gjorde han säkert och placerade bollen högt upp i högra krysset till 5-0.

Segern innebär att Krasnodar klättrar upp till åttondeplats i den ryska ligan.

Publicerad 2020-12-05 kl 19:30