Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gigovic om Italien-förlusten, HIF och livet i Ryssland: "Ångrar inget - hoppas bara att de stannar kvar"

Ryska Premier League

Armin Gigovic, 18, lämnade i höst Helsingborgs IF.
Efter många flyttrykten är han nu nöjd med övergången till Rostov. 
- Jag ångrar inget, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Förre Helsingborgs IF-talangen Armin Gigovic, 18, lämnade nyligen HIF för spel i ryska laget Rostov och är så här långt noterad för tre matcher i den ryska högstaligan. Under onsdagskvällen kom han dock i stället till spel med det svenska U21-landslaget i ödesmötet med Italien, som slutade med 4-1-förlust och missat EM-slutspel.

Gigovic var därmed besviken efter den tunga förlusten.

- Det har varit en speciell vecka med coronaviruset och allt, men jag tycker ändå att vi försökte. Vi gick ut och gjorde vårt bästa, men Italien var starka den här gången. Man såg skillnaden, och det var inget snack om det. De var ganska bra, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Sverige kom även till spel efter flera återbud på grund av corona-fall och skador, något som kan ha påverkat laget inför matchen. Gigovic vill dock inte tänka på det.

- Det har varit upp och ner, men vi försökte göra det bästa av det och hålla fokus på matchen. Det var det enda vi kunde göra och vi gjorde det bästa av det. Vi tänkte inte på det som hänt, utan i stället på vart vi ville ta oss. Det andra ska inte hindra oss och påverka vår prestation, säger han. 

Hur surt är det att missa EM-slutspelet?
- Jag var med U17 förra året och det var en jättefin upplevelse, så jag hade gärna velat följa med och spela EM, men nu får vi inte det och det är en besvikelse. Jag tycker dock att vi ska vara nöjda med att vi gav allt, även om det inte ville sig för oss. 

Gigovic får i stället ta sikte på spel i Ryssland framöver. 18-åringen trivs så här långt utmärkt i Rostov och Ryssland.

Annons

- Det känns bra. Jag har fått förtroende av tränarna och det är en bra klubb. Det kan bara bli bättre och gå uppåt. Det gäller att jag fortsätter att göra min grej och att jag visar varför jag ska vara där och hela den biten, säger han.

Är du förvånad över att du har fått speltid direkt?
- Det är upp till tränaren, men jag tycker att det har känts bra på träningar. Jag är inte orolig. Jag ska göra min grej och jag ser fram emot de kommande månaderna och åren i Rostov-tröjan. 

Vad är den största skillnaden mellan att spela i Sverige och i Ryssland?
- Det är väldigt fysisk fotboll och man får springa mycket, samtidigt som bollen går snabbare, då det är ett högt tempo. Det gäller att man är fysiskt och mentalt redo, då det är en stor omställning. Jag tycker att jag har kommit in i det bra, då jag har varit där i en dryg månad nu, säger han. 

Annons

Gigovic har även två svenska lagkamrater i laget, Pontus Almqvist och Dennis Hadzikadunic. Almqvist anslöt, precis som Gigovic, i höst, medan Hadzikadunic har varit i klubben sedan sommaren 2018.

- Jag tycker att det är riktigt skönt att ha en landslagskompis (Pontus Almqvist) som medspelare i laget, så det är tryggt att ha honom där. Dennis (Hadzikadunic) har samtidigt också spelat i landslaget och i Sverige, så det är också skönt, samtidigt som det även är skandinaviska polare i laget. 

Innan Gigovic skrev på för Rostov ryktades han även till ett antal andra klubbar utomlands. Nu känner han att det har blivit helt rätt med en flytt till Ryssland.

- Jag ångrar inget, jag är glad över att ha tagit det här steget i min karriär. Sedan gäller det att ta nästa steg framöver, säger talangen.

Annons

Gigovic hoppas nu bara att HIF ska klara sig kvar i allsvenskan också, samtidigt som han menar att det är bra att han kunde bidra till HIF:s ekonomi med övergånssumman för flytten till Rostov. Den uppges vara på 20 miljoner kronor, samtidigt som den rapporteras kunna stiga till runt 30 miljoner kronor i framtiden. 

- Det är klart att det är bra för HIF och jag är glad för deras skull, men det enda jag önskar är att de stannar kvar i allsvenskan. Sedan tar de väl hand om ekonomin på ett bra sätt, men jag hoppas bara att de stannar kvar i allsvenskan. Då blir jag glad. 

Helsingborgs IF är just nu, med tre matcher kvar, jumbo i allsvenskan. 

Publicerad 2020-11-19 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto