Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hadzikadunic: "Tänker inte vänta på debut i Sverige till jag är 30 år"

Sverige (herr)

Dennis Hadzikadunic har valt Bosnien och Hercegovinas A-landslag.
Rostov-backen ser större möjligheter att få speltid i Bosnien än i Sverige. 
"Jag tänker inte vänta på att få debutera i Sveriges landslag till jag är 30 år gammal", skriver han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Malmö FF-backen Dennis Hadzikadunic, numera i ryska laget Rostov, gav nyligen, precis som Anel Ahmedhodzic, besked om att han framöver vill representera Bosnien och Hercegovina på A-landslagsnivå. Försvararen har tidigare en bakgrund med spel i flera svenska U-landslag, däribland U21-landslaget, och blev även uttagen till Janne Anderssons januariturné i vintras, men tackade då nej. 

Nu berättar 22-åringen mer om varför han vill representera Bosnien och Hercegovina framöver.

"Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta, men i slutändan kändes Bosnien som det bästa alternativet att representera i min fotbollskarriär. Jag tror att chanserna till att spela och delta är mycket större i Bosnien gentemot Sverige", skriver han i ett meddelande till Fotbollskanalen.

Annons

Han fortsätter:

"Jag tänker inte vänta på att få debutera i Sveriges landslag till jag är 30 år gammal, jag har större ambitioner än så. Dessutom känner jag att Bosnien har något bra på gång och de har velat ha mig mycket ett långt tag nu, medan jag inte hört någonting från Sverige".

Hadzikadunic berättar även att han har en stark koppling till landet.

"Varje år sedan jag varit liten har jag åkt till Bosnien på semester. Folket och människorna har alltid varit kärleksfulla och goda. Båda mina föräldrar är födda och uppväxta där nere och att representera Bosnien för mig och min familj är en enorm stolthet. Jag längtar tills jag kan ta på mig den bosniska tröjan och jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa Bosnien". 

Hur har du blivit uppvaktad från svenskt och bosniskt håll?
"Helt enkelt är det att de (Bosnien och Hercegovina) har uttryckt ett stort intresse, speciellt efter att jag gjort det bra i ryska ligan, medan Sverige har varit knäpptysta och hoppats på det bästa". 

Annons

Du var uttagen till januariturnén, men tackade nej. Tänkte du på landslagsbyte redan då?
"Nej, där och då tyckte min tränare att det var bättre att vara med på försäsongen med Rostov och jag höll med. Men själva landslagsvalet har jag sedan jag var liten skämtat om med mina kompisar om vilket land jag ska välja. Plötsligt så kommer det en dag då jag måste göra det och det var det svåraste beslutet i mitt liv hitills". 

Bosnien och Hercegovina kryssade under den här landslagssamlingen mot Italien och föll mot Polen i Nations League. Landslaget har även fortsatt chans att få delta i EM-slutspelet nästa år, men måste först vinna två play off-matcher för det. 

Hadzikadunic anser att Bosnien och Hercegovina har ett starkt landslag. 

"Jag ser det som ett väldigt bra lag med flera topp-världsstjärnor. De spelade och gjorde det bra i de två senaste Nations League-matcherna och det känns som att vi har något bra på gång. Bosnien har fått en ny, bra tränare och jag är imponerad över hur vi presterar".

Annons

Malmö FF-backen Anel Ahmedhodzic gick även tidigare under onsdagen ut och berättade mer om varför han valt att representera Bosnien och Hercegovina framöver.

-  Jag har inte sett unga spelare få chansen. Och det är något jag sätter värde på. Med all respekt, det är han (Janne Andersson) som väljer laget, men jag tänkte på alla bitar och speltid var en av dem, sa han bland annat till Sydsvenskan.

Publicerad 2020-09-09 kl 14:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto