Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Normann förklarar - därför stannar han i Ryssland

Ryska Premier League

Norske Mathias Normann, 26, är kvar i Ryssland.
Mittfältaren förklarar varför:
- Fotboll är fotboll, säger han i en intervju med sport-express.ru.

Foto: Bildbyrån.

I somras valde norske Mathias Normann, 26, att stanna kvar i Ryssland och mittfältaren bestämde sig för att gå på lån från Rostov till Dynamo Moskva.

På hemmaplan fick han en hel del kritik för att han inte lämnade landet på grund av det pågående kriget i Ukraina och bland annat stängdes han av från landslagsspel.

- I grunden är det inte förbundets roll att säga något om landslagsspelares val av klubb, men vi är nu i ett extraordinärt läge. Norsk och europeisk fotboll är överens om att sätta gemensam press på Ryssland som är en krigförande part, som också har använt maktpositioner inom idrotten mycket aktivt. Alla ryska lag är avstängda från internationella sporttävlingar. Ståle (Solbakken, förbundskapten) och jag är överens om att Normann inte kan representera Norge när han nu ska spela för en ny rysk klubb, sa ordförande i norska fotbollsförbundet, Lise Klaveness i ett pressmeddelande.

Annons

Normann själv förstår inte kritiken. Han ser nämligen inte det kontroversiella i att spela i Ryssland samtidigt som president Vladimir Putin styr landet med järnhand.

- Jag kommer aldrig förstå varför folk är överraskade över det här. För mig är Moskva, Norge och England platser där du kan spela fotbollen. Och fotboll är fotboll - det är samma sak överallt. Jag ser inget problem.

Normann, som gjort ett par år i Ryssland, verkar också ha acklimatiserat sig i sitt nya hemlnd och han kan snacka lite med lagkamrater som Arsen Zakharyan och Konstantin Tyukavin.

- Med dem snackar jag lite ryska, för jag har lärt mig lite grand, men jag förstår språkt. Om de vill lära sig engelska så kan de alltid räkna med min hjälp. Jag tvivlar inte på att de kommer att lära sig det. Men fotboll är fotboll, det är ett internationellt språk.

Annons

Normann har den här säsongen framträtt i tio tävlingsmatcher.  Norrmannen, som gjort tolv A-landskamper, har ett förflutet i klubbar som Norwich, Brighton och Molde.

Publicerad 2023-03-21 kl 17:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto