Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Starfelts första halvår - 45 minuters speltid: "Inte vad jag hoppats på"

Ryska Premier League 2019-12-20 kl 18:00

Carl Starfelt bytte IFK Göteborg mot Rubin Kazan.
Där har han spelat 45 minuter på ett halvår.
"Jag tror att både jag och klubben har högre förväntningar på andra halvan", skriver backen i ett meddelande till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

IFK Göteborg var nederlagstippat inför säsongen 2018, men Blåvitt motbevisade kritikerna och efter ungefär halva serien spelad låg laget i toppen av allsvenskan. Då försvann flera tongivande spelare. Bland annat gick Benjamin Nygren gick till Genk, Sebastian Ohlsson såldes till St. Pauli och i juli värvades Carl Starfelt av Rubin Kazan.

Carl Starfelts första halvår i Ryssland har inte varit någon framgångssaga. Efter att ungefär halva säsongen nu är spelad har han gjort ett framträdande i förstalaget, i en cupmatch mot Khimki den 25 september. Då startade han, men blev utbytt i halvtid.

”Det är såklart inte vad jag hade hoppats på. Jag åkte på en skada precis efter jag kom och sedan en till. Så jag har varit borta i två omgångar som har gjort att jag missat stora delar av säsongen. Nu är jag helt frisk och har höga förhoppningar på andra halvan av säsongen”, skriver han i ett meddelande till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

”Utöver det så är det ett nytt land, med ett nytt språk och lite annorlunda fotboll från allsvenskan. En acklimatiseringsperiod är nog normalt och det är så jag sett på det. Men det är viktigt att den perioden inte blir för lång.”

Hur mycket har skadorna förstört för dig?
”Självklart vill man alltid vara frisk och de är kanske extra viktigt när man kommer till en ny klubb. Man vill vara ute på planen med laget för att komma in i det så fort som möjligt. Nu har det snarare blivit att största fokus hela tiden legat på att komma tillbaks i fysisk form efter skadorna”.

Vad sa klubben till när du gick dit?
”Vi hade såklart önskat att jag spelat mer men nu är situationen som den är och vi tar det härifrån. Jag tror att både jag och klubben har högre förväntningar inför andra halvan av säsongen och jag är extremt motiverad att komma tillbaks och visa vad jag går för”.

ANNONS

En ny flytt är ingenting som 24-åringen överhuvudtaget har lagt fokus på när vinterfönstret snart öppnar.

”Det är inget jag tänker på. Såklart har jag en dialog med min agent och klubben, men jag är en Rubin Kazan-spelare och allt mitt fokus ligger på det.

Mittbacken berättar också att det varit en omställning att flytta från Sverige till Kazan, som ligger i delrepubliken Tatarstan, Ryssland.

”Det är såklart en omställning från att bo i Sverige. De flesta här pratar inte engelska, vilket nog varit den största skillnaden. Samma som när jag flyttade till Göteborg tar det lite tid innan man känner sig helt hemma. Men jag tycker ändå att man anpassar sig fort och att livet utanför är bra.”

Just nu är det uppehåll i den ryska ligan. Rubin Kazan ligger på trettonde plats och ligaspelet drar igång igen i mars.

ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto