Titelracet lever – efter galna derbyt

Scottish Premiership

Det skotska titelracet lever vidare.
Rangers räddade en poäng hemma mot Celtic – efter ett drömmål i den 93:e minuten.
Matchen slutade 3-3.

En poäng separerade värsta rivalerna Celtic och Rangers inför söndagens Old Firm på Ibrox Stadium.

Det var de grönvita gästerna som fick in den första stöten när Daizen Maeda satte 1-0 efter bara 21 sekunders spel.

Efter lite mer än en halvtimme utökade Celtic sin ledning när Matt O’Riley fick chansen från straffpunkten – och var iskall.

Första halvleken till Celtic, men efter paus höjde sig hemmalaget Rangers sig ordentligt.

Tio minuter in i halvleken tilldömdes laget straff när Fabio Silva kände kontakt och gick ned i gräset. James Tavernier tog hand om bollen och skickade in sitt 124:e mål i Rangers-tröjan till 1-2.

Bara två minuter senare fick Rangers ett mål bortdömt efter VAR-granskning, men hemmalaget hade fått blodad tand och skickade in en kvittering efter stort tryck med fem minuter kvar att spela.

Momentum Rangers – men då bet Celtic oväntat tillbaka bara 71 sekunder senare när Adam Idah fick bollen i straffområdet och placerade in 3-2.

Rangers tryckte på för ytterligare en kvittering, och i den 93:e minuten stod walesaren Rabbi Matondo för matchens prestation när han fick bollen ute till vänster, vek in, och curlade in bollen i den bortre burgaveln till 3-3.

Ett mål som blev matchens sista. Celtic leder fortsatt ligan med en poäng före Rangers med en match mindre spelad.

- Jag vet inte om man kan kalla det en klassiker men mina pojkar gjorde något speciellt därute, säger Rangers manger Phillipe Clement till BBC.

- Vi visade kvalitet och personlighet. Det är en välförtjänt poäng. Vi känner oss mer som segrare än dem. Det kunde ha varit mer, men det är ett bra resultat.

- De tog meddelandet i halvtid på ett bra sätt och visade vilka vi egentligen är i andra halvlek. Vi visade styrka, utthålighet, personlighet och mentalitet. Det finns mycket positivt att ta med sig.

Publicerad 2024-04-07 kl 15:15