Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALSPAN

Iniesta slår tillbaka mot kritikerna: Inte attraktivt när ett lag bara försvarar

Xavi och Iniesta

KIEV. Spanien har fått kritik för tråkigt spel.

Andrés Iniesta slår tillbaka:

- Klart att det inte är lika attraktivt när ett lag bara försvarar, säger han.

Efter EM-kvartsfinalen mellan Frankrike och Spanien fick de regerande mästarna i både Europa och världen kritik för att spela tråkig fotboll.

På en presskonferens inför EM-semifinalen mot Portugal fick Andrés Iniesta frågan om hur han ser på kritiken:

 - Fotboll är fantastisk på det sättet, alla gillar inte samma sak och alla kan inte vara överens. Det är de olika åsikterna som gör fotboll så speciell, säger mittfältaren.

 - Vi har vår stil och vårt system och vi vann två titlar med det systemet. Klart att jag respekterar de åsikterna, men när man har ett lag som bara anfaller och då anfaller mot ett lag som bara försvarar sig så blir det inte lika attraktivt som när två lag möts och bägge spelar för att vinna.

 - Detta spelsystem har gett oss två titlar och vi får inte glömma att detta system förändrade allt kring Spaniens fotboll.

Även Vicente Del Bosque fick frågor om "tråkiga Spanien"

 - Givetvis vill vi inte stagnera utan gå framåt. Bara det att vi vunnit två titlar är ett bevis på att det fungerar och vi har vår stil. Sedan gillar inta alla människor den, men man måste givetvis klaga på allt hela tiden.

 - Jag tycker att vi spelar bra men det kan hända många små saker som påverkar utgången i en fotbollsmatch. Ibland har inte fotboll någon logik. Vi hoppas att vi är bättre än Portugal.

Publicerad 2012-06-26 kl 12:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons