Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALSPAN

Krisen i Spanien ökar inte press: "Nej, vi har tillräckligt ändå"

Foto: AP

KIEV. Spanien är i djup ekonomisk kris.
Känner landslaget ett extra ansvar då?
- Vi tänker inte på det så, vi har tillräckligt med tryck ändå, säger Iker Casillas.

För tredje mästerskapet i rad är Spanien i final, och man kan ta en tredje - i så fall historisk - titel, vilket inget annat lag klarat av.

Fast den delen försöker spelarna inte tänka på:

- Det är en lugn och bra stämning i truppen och vi ser fram emot det här. Jag vill inte förlora den här matchen, men vi måste vara lugna och tänka på det andra, säger David Silva.

För Andrés Iniesta har de senaste mästerskapen inte varit en höjdare, även om Spanien vann. Han hade magproblem 2008 och var störd av en skada inför VM 2010.

- Det här är annorlunda för mig, under EM 2008 hade jag ingen bra turnering, men nu vill jag bara fortsätta att spela. Visst är det ett tryck på oss men det är ett bra tryck att känna. Vi ska bara koncentrera oss på matchen och inte tänka på att det är en final.

Spanien är i en djup ekonomisk kris, men Iker Casillas säger att spelarna inte känner extra tryck att vinna på grund av det:

-  När det är kris så måste vi hålla huvudet högt och försöka göra det spanska folket stolta över oss. Men vi tänker inte på det, vi har tillräckligt tryck ändå. Vi måste spela med stolthet, men det handlar till viss del om tur och vi måste göra allt för det spanska folket.

Hur ser ni på favorittrycket?

- Det spanska landslaget har bevisat vad de kan. Vi har visat att vi kan slå alla men vi tittar framåt och vill vinna igen. Givetvis ser hela världen oss som favoriter.

Iker Casillas erkänner att han är nervös inför finalen:

- Ja, men det är bra, det är tecken på att man känner av utmaningen. Det är klart att vi är nervösa för vi ska upprepa vad vi gjorde för två år sedan och det är inte lätt.

- För oss är italien ett spännande motstånd med stora spelare från stora klubbar och en del unga spelare. Vi tror inte det blir en lätt match men det blir en intressant match.

Publicerad 2012-06-30 kl 20:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons