Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALSPAN

Xabi Alonso om "tråkiga Spanien": Kommer inte ändra oss

Foto: AP

Xabi Alonso

Det spanska passningsspelet som malde ner Frankrike i kvartsfinalen får kritik inför semin mot Portugal.
 Men det är kritik som Xabi Alonso tar lätt på.
 -Vi kommer inte att ändra på oss.

 Dubbla guld och passningsskicklighet till trots - Spaniens spel är tråkigt. Det slog åtminstone delar av den italienska pressen fast efter Spaniens 2-0-seger mot Frankrike i lördags.
 Mannen som då gjorde sin hundrade landskamp, och firade med att göra två mål, svarar på kritiken:
 -Om de säger att vi tråkar ut dem så får vi acceptera det. Vi tror på vårt spel och vad de än säger så kommer vi inte att ändra på oss, sade Xabi Alonso när han slog sig ner för att prata med pressen i Spaniens polska basläger på måndagen.

 Samma spel
 Räkna med mängder av spanska passningar mot Portugal i semifinalen. Som vanligt alltså. Och någon särskild plan för att stoppa en formtoppad Cristiano Ronaldo är det heller inte tal om.
 -Vi har inget planerat. Vi spelar alltid enligt samma idé, oavsett motståndare. Visst analyserar vi motståndarna och känner till dem, i det här fallet Cristiano Ronaldo, och kanske gör vi några små justeringar. Men i så fall gör vi det under sakernas gång.
 Grannarna från den iberiska halvön har få hemligheter för varandra. Inte enbart eftersom Cristiano Ronaldo, Pepe och Fábio Coentrao är lagkamrater med flera av de spanska stjärnorna i Real Madrid, utan även eftersom lagen sprungit på varandra några gånger de senaste åren.

 Kortare återhämtning
 Spanien slog Portugal med 1-0 på sin väg mot VM-guldet för två år sedan, i åttondelsfinalen, efter ett mål av David Villa. Fem månader senare svarade portugiserna genom att tvåla till de nyblivna världsmästarna med 4-0 i en träningslandskamp i Lissabon.
 -Större delen av laget är detsamma som för två år sedan. Portugal är i storslag efter att ha tagit sig till semifinal, och har ett par väldigt farliga anfallare. Men jag förväntar mig inga stora överraskningar i laget, i onsdagens startelva, sade Xabi Alonso.
 
Värre då med återhämtningen.
 -Vi har färre dagar att förbereda oss inför semifinalen än vår motståndare och det kan vi inte ändra på. Alltså måste vi leva med det även om det inte är de bästa förutsättningarna, sade Xabi Alonso, men fortsatte sedan:
 -Vi kommer att vara på topp mot Portugal även om vi har haft två dagars mindre vila.

Publicerad 2012-06-27 kl 13:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons