Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aduriz gör sista säsongen i karriären: ”Att få välja själv är ett privilegium”

La Liga

Aritz Aduriz har varit en konstant figur i La Liga i över 10 år.
Men den kommande säsongen blir hans sista som professionell fotbollsspelare.
- Vi tror aldrig att slutet kommer. Men att själv få välja var jag slutar är ett otroligt privilegium, säger 38-åringen enligt Marca.

Foto: Bildbyrån

Aritz Aduriz har gjort över 150 mål i La Liga för Atheltic Bilbao, Mallorca och Valencia. Men den kommande säsongen blir den sista i karriären för veteranen i Bilbao.

- Jag ville informera er alla att detta kommer bli min sista som professionell fotbollsspelare. Jag kommer att lägga av med fotbollen efter säsongen. Jag är särskilt glad över att sluta min karriär i Atheltic, säger 38-åringen enligt Marca.

- Idén med att säga det nu är att undvika distraktioner och fokusera allt på laget. Förhoppningsvis kan vi avsluta året med något härligt och ge våra fans en anledning att vara glada. Jag kommer att kämpa och slåss varje vecka fram till slutet, fortsätter han.

ANNONS

Anfallaren har två gånger varit bäste målskytt i Europa League och gjorde sin mästerskapsdebut för Spanien i EM 2016, 35 år gammal. Hans enda titel är en supercup-seger med Atheltic Bilbao 2015.

- Vi som fotbollsspelare tror aldrig att slutet kommer. Men att själv få välja slutet och var jag slutar är ett otroligt privilegium, säger Aduriz.

Publicerad 2019-08-09 kl 16:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto