Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AS: Barça har inte gett upp - vill sänka de Jongs lön

La Liga

Barcelona vill fortfarande sänka Frenkie de Jongs lön.
Men spelaren vägrar gå med på klubbens villkor, hävdar AS.

1:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Elche-Barcelona i spelaren ovan.

Barcelonas påstods vara redo att sälja Frenkie de Jong i somras. Anledningen? Att sänka den totala lönekostnaden för spelartruppen för att anpassa sig till Uefa och La Ligas ekonomiska regelverk som omgärdar klubben.

Uppgifter i spansk media gjorde gällande att Barcelona då ställde ett krav på 25-åringen: Sänk lönen - eller lämna. De Jong har dock varken gjort det ena eller det andra, och även om han inte alltid har varit en ordinarie startspelare under hösten har han fått gott om speltid.

Nu rapporterar AS att Barça fortsatt försöker få Frenkie de Jong att sänka sin lön. Mittfältaren skrev nyligen på ett nytt avtal till 2026 värt omkring 116 miljoner euro, drygt 1,2 miljarder svenska kronor, för de återstående åren av kontraktet. Enligt uppgifterna har spelaren inte ändrat sin ståndpunkt: Han vill inte göra några uppoffringar när det gäller pengarna han har rätt till.

ANNONS

AS hävdar att klubbpresident Joan Laporta vill att de Jong återgår till den lön han hade när han värvades från Ajax, vilken är betydligt mindre än den han har nu. En av anledningarna till att 25-åringen inte är särskilt sugen på att göra någon uppoffring är att Barcelona fortfarande är skyldig honom 17 miljoner euro (cirka 185 miljoner kronor) i uppskjuten lön från coronapandemin.

Det återstår att se ifall parterna kommer överens, eller ifall Barcelona sätter press på Frenkie de Jong att lämna klubben under nästa transferfönster. Manchester United och Chelsea var två av klubbarna som visade intresse för den nederländske mittfältsstjärnan.

Publicerad 2022-09-26 kl 16:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto