Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Athletic: Barça kan inte registrera Gavis nya kontrakt

La Liga

Gavi, 18, räknas fortfarande som en akademispelare.
Anledningen? Barcelona kan inte registrera talangens nyskrivna kontrakt.
Klubben måste nu fortsätta sälja spelare - eller hytta nya sponsorer.

3:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Barcelona-Getafe i spelaren ovan.

Gerard Piqué har lagt skorna på hyllan och Memphis Depay sålts till Atlético Madrid. Trots det kan Barcelona inte registrera några nya kontrakt/spelare, vilket betyder att klubben inte heller kan göra några nyförvärv för tillfället.

Det är The Athletic som rapporterar att La Liga har gett Barcelona avslag på försöket att registrera Gavi som en a-lagsspelare. 18-åringen, som fortfarande räknas som en akademispelare, skrev ett nytt kontrakt i september (till 2026) - ett avtal som alltså inte har kunnat registreras ännu på grund av att det inte möter La Ligas kriterier.

The Athletic hävdar att det betyder att klubben inte kan registrera någon ny spelare på lönelistan tills vidare eftersom man inte har någon marginal att jobba med inom La Ligas lönetak. Ett bakslag för klubben, som trodde att försäljningen av Depay och avskedet med Piqué skulle innebära ökat handlingsutrymme på transfermarknaden.

Annons

Barcelona måste nu antingen sänka sina lönekostnader för spelartruppen eller hitta en ny sponsor som ökar intäkterna för att kunna registrera nya kontrakt i sommar. Detta är ett resultat av att klubben kommer göra ett minusresultat för räkenskapsåret 2022/23 då man missade slutspelet i Champions League.

Ronald Araujo befinner sig i samma situation som Gavi. Backen förlängde nyligen sitt avtal till 2026 men har ännu inte kunnat registreras som en a-lagsspelare för Barcelona, skriver The Athletic.

Publicerad 2023-01-26 kl 07:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto