Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Athletic-legendar lägger av – missar det perfekta avslutet: "Tiden har kommit"

La Liga

39 år gammal.
Nu avslutar Athletic Bilbaos Aritz Aduriz karriären.
"Här slutar vägen för mig", skriver han på Twitter.

1:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Aduriz mål mot Barcelona i spelaren ovan.

Athletic Bilbaos legendariske anfallare Aritz Aduriz har spelat sin sista professionella fotbollsmatch – det meddelar 39-åringen själv på Twitter. Debuten för Athletic gjordes 2002, vid 21 års ålder, och hans sista match gjordes mot Valladolid i våras, vid 39 års ålder.

"Tiden har kommit. Jag har många gånger sagt att fotbollen kommer lämna dig innan du lämnar fotbollen. Tyvärr har min kropp sagt stopp nu", skriver Aduriz på Twitter.

Återkommande skadeproblem har gjort att han nu kommit till insikt att det inte går att fortsätta spela – även om La Liga hoppas vara tillbaka i juni.

"Jag kan inte hjälpa mina lagkamrater så som jag hade velat. Men så är livet för en professionell atlet. Tyvärr lever vi nu under svåra omständigheter som är ännu mer plågsamma. Vi måste bekämpa den här pandemin tillsammans. Därför vill jag inte att ni ska oroa er om mig, det här är bara en anekdot. Det har nu blivit dags för mig att säga hej då, här slutar vägen för mig – en väg som har varit oförglömlig och fantastisk från början till slut".

ANNONS

Aduriz missar därmed Copa del Rey-finalen mot baskrivalen Real Sociedad, som är uppskjuten på obestämd tid till följd av covid-19.

Totalt blev det över 400 matcher och 172 mål för Aduriz i Athletic-tröjan. Det sista målet som han gjorde i karriären? Det kom mot Barcelona i premiären den här säsongen. 39-åringen avgjorde en minut från full tid – med en cykelspark.

Se Aduriz mål mot Barcelona i spelaren ovan.

Publicerad 2020-05-20 kl 18:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto