Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SPANIEN
10å

Atlético har gjort klart med Assuncao - Maniche lämnar

Atletico Madrid meddelar att de skrivit kontrakt med Paulo Assuncao från Porto. Samtidigt meddelar de att Maniche är på väg att lämna klubben.

Atlético Madrid har värvat Portos brasilianske mittfältare, Paulo Assuncao, på en fri transfer. Detta trots att han hade tid kvar på sitt kontrakt. Att dett lät sig göras berodde på att brassen använde sig av FIFA:s artikel 17*, eller "Webster-klausulen" som den också kallas.

Samtidigt som Atlético gjort klart med Assuncao meddelar klubben att Maniche inte ansluter till spelartruppen för försäsongsträning då förhandlingar pågår med flera klubbar om den portugisiske mittfältaren.

*FIFA:s artikel 17 rörande spelarövergångar innebär kortfattat att en spelare som skriver på ett kontrakt när de är yngre än 28 år, kan bryta det och köpa ut sig själv för att få till stånd en flytt. Är spelaren över 28 år kan kontraktet brytas efter två år. Att regeln kallas för Webster-klausulen beror på att den förste spelare som använde sig av den för att köpa ut sig själv från sin klubb var skotten Andy Webster. Han köpte loss sig själv från sitt kontrakt med Hearts för att gå till Wigan.

Publicerad 2008-07-07 kl 08:59
Annons
Annons
Annons