Atlético Madrid vann toppmötet med Girona - Griezmann tvåmålsskytt

La Liga

Atlético Madrid kopplar grepp om fjärdeplatsen i La Liga efter 3-1 mot Girona.
Segern innebär att avståndet mellan klubbarna har krympts från sju poäng till fyra.

Atlético Madrid tog under lördagseftermiddagen emot succélaget Girona hemma på Wanda Metropolitano i Madrid. Förutsättningarna inför matchen var att fjärdeplacerade Atlético (58 poäng) jagade tredjeplacerade Girona (65 poäng) i tabellen.

Men Madridlaget fick en mardrömsstart på matchen.

Redan efter fyra minuter höll sig Artem Dovbyk framme och gav Girona ledningen med sitt 17:e ligamål för säsongen.

Atlético jagade därefter en kvittering, och fick utdelning efter 34 minuter när Antoine Griezmann satte 1-1 från straffpunkten.

Precis innan halvtidsvilan hittade Álvaro Morata fram till Ángel Correa, som hann göra 2-1 till Atlético innan den första akten var över.

När Girona, i sin tur, skulle forcera för en kvittering i inledningen av den andra halvleken åkte man på en käftsmäll direkt.

Fem minuter in i matchens andra akt fastställde Griezmann slutresultatet 3-1 med mål nummer två för dagen.

Segern innebär att Atlético Madrid hämtar in poäng på Girona i La Liga-tabellen. Den sistnämndas försprång har nu krympt från sju poäng till fyra poäng, samtidigt som Atlético nu placerar sig fem poäng före femteplacererade Athletic Club och kopplar grepp om fjärdeplatsen.

Atlético Madrid: Oblak - Molina, Savic, Hermoso, Mandava, Riquelme - De Paul, Koke, Niguez - Correa, Griezzman.

Girona: Gazzaniga - Garcia, Lopez, Blind, Gutierrez - Couto, Solis Romero, Garcia, Herrera, Savio - Dovbyk.

Publicerad 2024-04-13 kl 16:17