TV: Barca-talangen matchhjälte - efter läckert förarbete

La Liga

Lionel Messi saknades när Barca gästade Elche.
Trots det kunde storklubben till slut räkna hem en komfortabel seger (2-0).

Barcelona ställdes mot Elche, utan Lionel Messi som är avstängd efter att ha dragit på sig ett rött kort i den spanska supercupfinalen mot Athletic Bilbao. Då bildade Ousmane Dembele, Martin Braithwaite och Antoine Griezmann anfallstrio i Barcelona.

Den inledande halvtimmen var det Barcelona som ägde matchen och bollinnehavet. Dock lyckades de inte skapa några riktigt heta målchanser.

Strax innan paus fick Barcelona hål på Elche-muren. En misslyckad rensning av försvaren Diego Gonzalez styrdes mot mål, och precis innan bollen passerade mållinjen var Frenkie De Jong framme och petade in 1-0.

50 minuter in i matchen var Elche nära att kvittera genom argentinaren Emiliano Rigoni. Yttern kom fri med Barca-målvakten Marc-André ter Stegen. Dock lyckades tysken rädda avslutet genom en svettig fotparad.

I slutskedet skulle Barcas Riqui Puig sätta spiken i kistan när han nickade in 2-0, efter läckert förarbete av Frenkie De Jong.

Startelvor

Elche: Badia - Gonzalez, Marcone, Verdu, Rodriguez, Boye, Guti, Josan, Barragan, Rigoni, Mojica

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Araujo, Umtiti, Alba - De Jong, Sergio, Pedri - Dembele, Braithwaite, Griezmann