Barcelona höll sviten intakt - kom undan med kryss

La Liga

Barcelona är fortsatt obesegrat i La Liga.
Storklubben klarade med minsta marginal kryss mot Celta Vigo.

Barcelona ställde under tisdagskvällen upp med ett b-betonat lag mot Celta Vigo på bortaplan i La Liga. Laget startade utan bland annat Lionel Messi och Luis Suarez, vilket möjligen bidrog till att Celta Vigo skapade ett litet övertag i inledningen av matchen med ett par heta målchanser.

Trots det var det just Barcelona som först suddade ut sin nolla på resultattavlan. Ousmane Dembele gav i den 36:e minuten laget ledningen i matchen och fick därmed fira sitt första ligamål för klubben för säsongen. Han fick dock inte fira särskilt länge, då Jonny Castro tystade bortasupportrarna strax innan halvtid genom att ordna 1-1.

Barcelona lyfte åter i andra halvlek och tog i den 64:e minuten åter över ledningen i matchen. Nelson Samedo tog sig fram längs högerkanten och satte in bollen i straffområdet till Paulinho, som petade in bollen i mål till 2-1.

Men Celta Vigo ville inte ge sig. Iago Aspas stormade i den 71:e minuten mot bortamålet, men blev avvärjd av Sergi Roberto och fick motståndaren utvisad. I den 82:e minuten fick han revansch för tilltaget och tryckte in 2-2.

Celta Vigo var därefter nära ytterligare ett mål, när Iago Aspas med bara minuten kvar av matchen frispelade Lucas Boye, som bara var en hårsmån från att avgöra matchen, men brände läget. Barcelona kom undan med blotta förskräckelsen och fick därmed fira 40:e raka ligamatchen utan förlust i Spanien.

Barcelona toppar ligan med hela tolv poäng ner till Atlético Madrid på andraplats.

Celta Vigo: Sergio, Wass, Gomez, Roncaglia, Jonny, Lobotka, Mendez, Jozabed, Aspas, Gomez, Sisto.

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Denis Suarez, Dembele, Coutinho, Paulinho, Alcacer, Digne, Gomes, Mina, Vermaelen.