Barcelona till cupfinal efter stor dramatik - Suarez målskytt och utvisad

La Liga

Tre röda kort, straffmiss och mål och chanser åt båda håll - semifinalreturen i Copa del Rey mellan Barcelona och Atlético Madrid hade det mesta. Efter stor dramatik är Barca klart för sin fjärde raka final i turneringen.
- Fansen var nyckeln till att ta oss dit, säger managern Luis Enrique.

Barcelona hade med sig 2-1 från det första mötet med Atlético Madrid i Copa del Reys semifinal. Returen skulle bli högdramatisk.

Matchen inleddes i ett högt tempo med chanser åt båda håll. Första tio hade Luis Suarez ett fint läge för Barcelona och Yannick Ferreira Carrasco en vass chans åt andra hållet.

I slutminuterna av den första halvleken tog Barca ett stort steg mot finalen. Leo Messi sköt ett skott som tvingade fram en målvaktsretur. Luis Suarez höll sig framme och petade in 1-0.

Tio minuter in i den andra halvleken fick Barcas Sergi Roberto sitt andra gula kort och fick lämna planen. I den 69:e minuten mötte Atléticos Yannick Ferreira Carrasco samma öde och fick sitt andra gula kort.

Tio minuter från slutet fick Atlético en straffspark och en chans att skapa rejäl nerv. Kevin Gameiro slog dock en hård straff i ribban och ut. I den 83:e minuten skulle gästerna ändå skapa dramatik i mötet. Antoine Griezmann stod för en briljant pass och serverade Kevin Gameiro öppet mål till 1-1.

I matchens sista ordinarie minut visades även Luis Suarez ut. Anfallaren fick sitt andra gula kort på kort tid efter att ha varit uppe med armbågen i en duell.

Atlético hade ett par vassa lägen att ta matchen till förlängning, men ett vilt kämpande Barcelona höll undan och vann med totalt 3-2 i dubbelmötet.

Efter matchen tackade Barca-managern Luis Enrique fansen för stödet.

- Vi vill vinna finalen för att dedikera till våra fans. De var nyckeln till att ta oss dit, säger han på presskonferensen efter matchen enligt Barcelonas Twitter-konto.

Under onsdagen avgörs det om Celta Vigo eller Alaves väntar i Copa del Reys final för Barcelona. Det första mötet på Celtas hemmaplan slutade 0-0.