Barcelona tog blytung seger - de Jong med sent avgörande

La Liga

Barcelona tog tre blytunga poäng borta mot Deportivo Alavés.
Men det satt långt inne - då Frenkie de Jong satte det avgörade 1-0-målet i den 87:e minuten.
Nu avancerar katalanerna i tabellen.

Barcelona kämpar efter en tuff höst för att rädda sin säsong och kvalificera sig för Champions League. Nästa anhalt på den resan var i Victoria Gasteiz under söndagen, då laget skulle ta sig an Deportivo Alavés.

När domaren blåste igång matchen tog Barcelona tag i taktpinnen från start. Efter 15 minuter hade gästerna haft 85 procents bollinnehav och skapat två chanser. Den främsta chansen kom när Pedri hittade Luuk de Jong vid Alavés straffpunkt med ett inlägg, varpå nederländaren klippte till på volley. Avslutet gick dessvärre, för Barcelonas del, tätt utanför.

Det var annars en ganska chansfattig tillställning i Baskien. Det var inte förrän i slutet av matchen som lagen fick varsin bra chans.

Först fick Gerard Pique huvudet på ett frisparksinlägg och riktade sin nick mot mål, men Fernando Pachecho i Alavés-målet hann ner och räddade den. Därefter nådde Joselu högst på ett inlägg i Barcelonas straffområde och fick ifrån en nick på mål, men avslutet smet precis utanför stolpen.

Matchens första - och enda - mål kom till slut i den 87:e minuten. En långboll letade sig fram till Barcelonas nyförvärv Ferran Torres i Alavés straffområde, varpå Torres på ett tillslag frispelade Frenkie de Jong framför öppet mål. Frenkie kunde enkelt rulla in 1-0 till Barcelona, vilket även blev slutresultatet.

I och med segern klättrar Barcelona upp på femteplats i La Liga, en poäng bakom Atletico Madrid på fjärdeplats och Champions League-plats. Alavés, i sin tur, är fast i bottenträsket och näst sista plats. Nu är de tre poäng upp till säkermark med 16 matcher kvar av säsongen.

Deportivo Alavés: Pacheco - Aguirregabiria, Laguardia, Lejeune, Lopez - Jason, Pina, Escalante, Pons - Joselu, Rioja.

Barcelona: ter Stegen - Dest, Pique, Araujo, Alba - Pedri, Busquets, F. de Jong - Ezzalzouli, L. de Jong, Torres.