Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Bekräftat: Giráldez lämnar Barcelona

Primera División Femenina

Jonatan Giráldez lämnar Barcelona - efter säsongen.
Tränaren har accepterat ett erbjudande från en annan klubb.
- Det är svårt att lämna Barça, säger han enligt Forbes.

Foto: Bildbyrån.

Jonatan Giráldez har varit chefstränare i Barcelona sedan 2021, och har bland annat lett klubben till två ligatitlar och en Champions League-titel.

Nu meddelar Giráldez, under en presskonferens, att han lämnar Barcelona vid sitt kontrakts slut efter säsongen.

- Det är ett viktigt beslut, det kommer att hjälpa mig att bli en bättre person. Det är svårt att lämna Barça, säger han enligt den amerikanska tidningen Forbes och fortsätter:

När presidenten (Joan Laporta) säger till dig att han älskar dig var förslaget (att förlänga) mycket bra. Min avsikt var inte att utpressa klubben för att förbättra mina villkor. Det är ett professionellt familjebeslut. Av respekt för folk i klubben ville jag meddela dem så långt i förväg som möjligt och försöka vara så kortfattad som möjligt.

Annons

Giráldez rapporteras vara aktuell för ett uppdrag i USA:s damliga, NWSL, och berättar att han har accepterat ett erbjudande från en klubb utanför Europa. 

- Mitt i förhandlingarna fick jag ett erbjudande som jag först övervägde och slutligen bestämde mig för att acceptera. Jag är en person som har en vilja att växa, att bli en bättre människa och att ha mer kompetens. Efter att ha blivit pappa vid 32 års ålder tror jag att en förändring kan vara mycket bra för min familj, och i framtiden kommer jag att vara tacksam för det, säger han. 

Barcelona toppar den spanska ligan med 36 poäng efter tolv omgångar, och leder även sin grupp efter tre raka segrar i Champions League. På torsdag ställs Barcelona mot Rosengård hemma i gruppspelet. 

Sedan tidigare spelar svenska stjärnan Fridolina Rolfö i Barcelona. 

Annons
Publicerad 2023-12-18 kl 23:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto