Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Bilbaoanfallaren vittnar om rasistiska påhopp från Espanyol-supportrar: "Ledsam dag"

La Liga

I går mötte Athletic Bilbao Espanyol i La Liga.
Athletic Bilbao-anfallaren Inaki Williams vittnar om rasistiska påhopp under matchen.
- Det är en ledsam dag för dessa saker borde inte hända, säger han enligt ESPN.

Foto: C More

Se Williams irritation mot publiken i klippet i spelaren ovan.

Det var i går i matchen mellan Espanyol och Athletic Bilbao som de tråkiga scenerna utspelade sig. Kort efter att hemmalaget kvitterade blev Inaki Williams utbytt för gästande Athletic Bilbao och efter att han gick av planen passerade han framför en kortsida med Espanyol-supportrar.

Williams vittnar nu om att han blev utsatt för rasism när han passerade framför ultrassupportrarna på kortsidan. På bilderna från matchen syns även när Williams blir arg över ord från kortsidan, vilket gör att han väljer att skrika mot kortsidan.

- Jag lämnar den här platsen ledsen på grund av det oavgjorda resultatet och eftersom jag har blivit utsatt för rasistiska påhopp. Det är något som ingen svart spelare, eller någon spelar över huvud taget, vill höra. Det är helt fel, säger han enligt ESPN.

Annons

Enligt sajten ska Williams ha berättat om sina upplevelser för lagets kapten Iker Muniain, som i sin tur berättade för domaren. Matchen fortsatte utan avbrott och händelsen ska inte vara rapporterad i domarens rapport.

- Folk borde komma till arenan för att njuta av fotbollen och stötta deras lag. Det här är en sport av vänskap, en lagsport. Det är en ledsam dag för dessa saker borde inte hända.

Athletic Bilbao har släppt ett uttalande där de ställer sig bakom Williams, samtidigt som Espanyol har meddelat att de kommer att utreda händelsen och att i ett eget uttalande säger klubben att den starkt fördömer all form av rasism vid fotbollsarenor. Även La Ligas president Javier Tebas har uttalat sig om händelsen.

”I dag har vi tagit ett steg tillbaka i det arbete som inleddes för år sedan, då våldsamma händelserna i Barcelona och Valencia (supportrar drabbade samman), de rasistiska förolämpningarna mot Williams skadar spansk fotbollen väldigt mycket. La Liga tar sitt ansvar och kommer arbeta tillsammans med klubbarna för att ta reda på vad som gått fel” skriver han i en tweet.

Annons

Matchen slutade 1-1.

Publicerad 2020-01-26 kl 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto