Primera División Femenina

Historiskt derby.
Då var Atlético numret större än Real - och vann mötet med 1-0.

Ett historikt derby väntade under lördagen då det var första gången som Real Madrid och Atlético Madrid ställdes mot varandra i den spanska högstadivisionen. Lagen möttes även i fjol, men då gick Real fortfarande under namnet Tacón.

I hemmalaget fanns Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson med från start, medan Hedvig Lindahl saknades hos gästerna då hon fortfarande inte kommit tillbaka från den skada hon ådrog sig i september.

Atleti tog ledningen redan efter fem minuters spel. Bollen studsade rätt för gästerna inne i boxen, hamnade framför Merel van Dongen som kunde trycka in 1-0.

Och det var mycket Atlético i matchen, då Real Madrid hade svårt med bortalagets press.

1-0 i paus.

Precis som i första var det även Atleti som var det bättre laget i andra. På stopptid var dock hemmalaget ytterst nära att få till en kvittering. I samband med en hörna lobbnickade en hemmaspelare bollen mot mål, men en rödvit försvarare hann ner till mållinjen och avvärjde möjligheten.

Real Madrid lyckades inte få till en kvittering, utan Atleti höll undan och vann mötet med 1-0.

Real är tabelltrea med sina 25 poäng, en poäng och en placering bakom placerar sig Atlético.

Asllani blev utbytt med fem minuter kvar av ordinarie tid, medan Jakobsson spelade hela matchen.

Real: Misa - Robles, Peter, Thaisa, Kaci, Oroz, Asllani, Jakobsson, Cardona, Ivana, Corredera

Atleti: Peyraud-Magnin - Aleixandri, Tounkara, Van Dongen, Guagni, Sampedro, Meseguer, Santos, Duggan, Deyna, Ludmila