Men gästerna skulle undvika ett cupfiasko.
Mycket tack vare Brahim Diaz, som låg bakom det mesta i 3-1-segern.

Real Madrid inledde årets Copa del Rey-äventyr med sextondelsfinal mot Arandina CF, som till vardags är hemmahörande i den spanska fjärdedivisionen.

När Carlo Ancelotti presenterade startelvan stod det bland annat klart att Vinicius Tobias och Alvaro Carrillo fick chansen att göra debut för huvudstadslaget.

Det mest uppseendeväckande var dock att sommarvärvningen Arda Güler fanns med från start för första gången sedan flytten från Fenerbahce.

Anledningen till att debuten har låtit vänta på sig är de upprepade skador som har gäckat turken under hösten, något som i sin tur har fått igång spekulationer kring att en eventuell utlåning kan bli aktuell.

18-åringen var dock pigg och skapade en del oreda mot ett lågt stående hemmalag under matchupptakten.

Först hotade Güler med ett högeravslut mot den främre stolpen och efter 18 minuters spel fick han se sin friapsrk träffa utsidan av stolpen och Arandina var varnat.

Men gästernas höga tempo mattades av och Arandina kunde freda sitt mål under den första halvlekens avslutning.

I början av den andra halvleken skulle dock Real Madrid se till att bryta dödläget. Detta gjordes efter att Brahim Diaz rivits ner i utkanten av straffområdet - varpå gästerna tilldömdes en straffspark.

Fram stegade Joselu och den rutinerade anfallaren gjortde inget misstag från elva meter och gav Carlo Ancelottis manskap ledningen.

Därefter dröjde det bara en minut innan Brahim Diaz höll sig framme och den här gången kunde yttern själv förvälta läget och utöka ledningen till 2-0, tio minuter in i den andra halvleken.

Efter de två snabba målen kunde Real Madrid kontrollera hem matchen utan att förta sig nämnvärt. När matchuret tickade upp mot 90 kunde även inhoppande Rodrygo utöka ledningen innan Nacho Fernández styrde in slutresultatet 3-1 i eget mål.