Cupdramat: Real Madrid slog Atlético efter förlängning

Copa del Rey

Förlängning fick skilja Real och Atlético åt.
Då klev Karim Benzema och Vinicius Junior fram till Real-avancemang.

Real Madrid gjorde under torsdagskvällen upp med Atlético Madrid i kvartsfinal i den spanska cupen. "Marängerna" föll nyligen mot Barcelona i den spanska supercupen, och jagade den här kvällen revansch i rivalmötet med Atlético.

Då visade sig inledningsvis släkten vara värst på Santiago Bernabeu.

Efter 19 minuters spel klev Alvaro Morata, som i flera år tillhört Real, fram för Atlético och satte 1-0, vilket han firade ordentligt på sin tidigare hemmaplan. Real Madrid tryckte sedan på för en kvittering, men fick vänta länge på att få fira.

Det var först i den 79:e minuten som brassen Rodrygo gjorde jobbet på egen hand. Inhopparen dribblade sig förbi flera motståndare och fullbordade ett klassmål till 1-1. Därmed gick derbyt till förlängning i cupkvartsfinalen.

Under första förlängningskvarten hettade det till ytterligare. I den 97:e minuten drog Atlético-backen Stefan Savic på sig sin första varning, och två minuter senare fällde han Eduardo Camavinga, vilket gjorde att han fick syna sitt andra gula kort och blev utvisad.

Real Madrid tog vara på möjligheten som öppnades upp - och i den 104:e minuten fick en fristående Karim Benzema rulla in 2-1. Vinicius Junior punkterade sedan matchen till 3-1, vilket innebär att Real är klart för semifinal i Copa del Rey.

Atlético-tränaren Diego Simeone såg förstås mindre glad ut efteråt, då han pratade med två domare, samtidigt som han även bjöd på en till synes ironisk applåd efter Savics röda kort.

Real Madrid: Courtois - Nacho, Militao, Rüdiger, Mendy - Modric, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius Junior.

Atlético Madrid: Oblak - Molina, Savic, Hermoso, Reinildo - Koke, De Paul, Correa, Lemar, Griezmann - Morata.