Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Därför fick ex-AIK:aren lämna La Liga-klubben

Spanien

BARCELONA. Derek Boateng fick lämna Rayo Vallecano bara två månader efter att han värvats av Madridklubben.
- Det var helt och hållet mitt beslut, han var inte den typen av spelare vi behövde, säger Rayotränaren Paco Jémez enligt Marca.

Foto: Scanpix

Derek Boateng.

Den förra AIK-spelaren värvades till Rayo Vallecano från Fullhamn i juni men redan i augusti blev det klart att han lämnar Madridklubben.

Enligt den spanska tidningen Marca, misslyckades Boateng med att imponera på tränaren Paco Jémez under försäsongen. Då spelaren inte ingick i tränarens planer för a-laget valde de två parterna att säga upp kontraktet, bara två månader efter värvningen.
- Det var helt och hållet mitt beslut. Han var inte den typen av spelaren som jag behövde. Han är en exceptionell kille, en professionell och fantastisk spelare. Men vi gjorde ett misstag, vi trodde att han var en spelare med vissa egenskaper, säger Jémez.

ANNONS

Boateng kom till Rayo från Fullhamn där han endast fått spela tre matchen och Jémez uttryckte under presskonferensen att han inte ville sätta spelaren i en liknande sits och att det därför var bättre att släppa honom.
- Han kom inte hit för att spela tre matcher, han kom hit för att erbjuda något till vårt spel. Det är det jag har förklarat för honom och inget annat. Han presterade bra men jag tror inte att han är den typ av spelare som vi behövde.

Derek Boateng har nu gjort klart med liganykomlingen SD Eibar som han har ett kontrakt på en säsong med.
Publicerad 2014-08-25 kl 17:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto